Dannylla tallessa satoja esiintymisasuja - yllättävä syy!

30.08.2016 14:38 - Anna Hopi

Kun viihteen konkari Danny toi show-esitykset Suomeen, kukaan ei oikein ymmärtänyt, mistä on kysymys.

Danny on kerännyt vuosien varrella varastoon satoja esiintymisasuja ensimmäisestä Danny Show'sta alkaen. Miehen mukaan alkusyy asujen säilyttäminen ei suinkaan ollut tunneperäinen, vaan liittyi käytännönläheisesti oman yrityksen, D-tuotannon, pyörittämiseen.

- Syy, minkä takia niitä on varastossa, oli se, että veroviranomaiset sanoivat, että jos ostatte firman laskuun esiintymisasuja, niin haluamme todeta, että ne todella ovat esiintymisasuja. Viranomaiset pelkäsivät, että ostamme tavallisia asuja ja laitamme ne verotukseen. Siksi niitä alkoi kerääntymään alkaen ensimmäisestä Danny Show'sta, Käärme Show'sta, paljastaa Iso D.

- Olen tallettanut Armin esiintymisvaatteita, tanssijoiden vaatteita, bändin vaatteita. Siitä syntyi sellainen asuarkisto, joka kertoo show-bisneksen synnyn 1966 vuodesta alkaen tähän päivään saakka. Pukuja on satoja. Olen pistänyt talteen myöskin paljon muuta rekvisiittaa. Esimerkiksi käärmekoppeja taltioitiin vain siksi, että voitiin sanoa, että ne hankittiin tiettyä show'ta varten.

1960-luvulla show'n tekeminen oli suomalaisille uusi asia, jonka takia Danny joutui käymään monen käytännön asian kantapään kautta.

- Kun menin Kajaaniin keikalle vuonna 1966 järjestäjä kysyi, että mitä minulla on tuolla autossa mukana. Kerroin, että teknistä laitteistoa. Hän halusi tietää, minkälaista, ja kerroin, että esimerkiksi lamppuja. Hän esitteli, että kyllä meiltä löytyy lamput katosta, etkö näe. Sillä lailla sitä aloitettiin homma tällä alalla, virnistää laulaja.

"Kun minusta aika jättää..."

Danny myöntää, että esiintymisvaatteista ja rekvisiitassa on iso palanen suomalaista kulttuurihistoriaa populaarikulttuurin saralla - mikä varmasti kiinnostaisi myös suurta yleisöä. Onko tähti koskaan miettinyt esimerkiksi Danny-museon perustamista?

- No sitä en voi itse tehdä. Jos joku haluaa ne jutut taltioida, kun minusta aika jättää, niin kyllä se minulle sopii. Sehän olisi vain hauskaa, että ikäkaverit ja nuoremmat näkisivät, mitä se aikanaan oli, kun show tuli Suomeen.

Laulaja näkee suurimmaksi perinnökseen musiikin ja kansan rakastamat kappaleet. Mies iloitsee siitä, että Sekaisin susta on noussut suomen radiolistalle. Se on miehen 98. kappale kyseisellä listalla - ja legendan kiikarissa on päästä sataan asti.

- Toivon, että elän niin kauan, että näen sen satasen siellä, tähti sanoo vakavana.

Lue myös: Arvostelu: Finnhittien kuninkaiden keikka ei jättänyt kylmäksi: "Alushousuja, hurttia huumoria ja nostalgiaa"

Kilpailut

Uusimmat