Kuva: Mikko Räsänen

Rakastatko iskelmämusiikkia? Viisi kovinta uutuuskappaletta

01.11.2016 15:05 - Anna Hopi

Iskelmän toimitus valikoi tämän hetken kuumimmat uutuudet.

Tämä syksy näyttäytyy iskelmämusiikin puolelta lupaavana. Jo alkusyksystä on julkaistu monia tarttuvia kappaleita, jotka jokaisen iskelmäfanin kannattaa kuunnella. Iskelmän nettitoimitus laittoi tämän hetken viisi kuuminta biisiä listaukseen.

Jos rakastat iskelmää, tutustu seuraaviin uutuuskappaleisiin:

1. Antti Railio: Samaan marmoriin

(kuva: Mikko Räsänen)

Tämän hetken yksi kovimmista kappaleista on hiljaiseloa viettäneen Antti Railion paluu Samaan marmoriin -kappaleella. Mies tulkitsee vavahduttavammin kuin koskaan, ja Samaan marmoriin esittelee myös biisinikkari Petri Somerin sävellystaitoja. Isoista teemoista, kuten rakkaudesta ja kuolemasta kertova kappale näyttää, miten Railio on päässyt eteenpäin henkilökohtaisen elämänsä ongelmista ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön kurimuksesta. Iskelmän nettitoimituksen mukaan Railiota kannattaa pitää silmällä - tässä on tämän hetken lupaavin nousija.

2. Elias Kaskinen & Päivän Sankarit: Irti

(kuva: Mikko Räsänen)

Lahjakas laulaja-lauluntekija Elias Kaskinen luotsaa nuoreen ikäänsä nähden suurella varmuudella Päivän Sankarit -kokoonpanoa, ja tekee samalla hienoja kappaleita, jotka ovat tarttuvaa koko kansan pop-iskelmää. Irti on slovari, joka sykähdyttää sydäntä ja omaa jo osalle tutuksi tulleen Elias Kaskinen -soundin. Jos et ole vielä kuunnellut, niin tutustu nyt!

3. Paula Koivuniemi & Lauri Tähkä: Askel askeleelta

(kuva: Mikko Räsänen)

Paula Koivuniemien Duetot-levy on yksi tämän syksyn kiinnostavimmista albumeista. Levy todistaa, että 69-vuotias artisti osaa uudistua hienolla tavalla. Miesten kanssa tehty spesiaalilevy on täynnä kiinnostavia kappaleita. Hienoin kappale on Askel askeleelta, joka on tehty yhdessä Lauri Tähkän kanssa. Teräksiset ammattilaiset laulavat kappaleen taiteilijoiden herkkyydellä ja" pohojalaaseella" asenteella.

4. Kaija Koo & Cheek: Nää yöt ei anna armoo

(kuva: Mikko Harma)

Kaija Koon ja Cheekin Nää yöt ei anna armoo on tämän syksyn yllättäjä-kappale. Iskelmätähti on mennyt musiikkityylinsä kanssa vuosien saatossa yhä enemmän popimpaan ja rokimpaan suuntaan. Kaija rikkoo rajoja vielä senkin verran, että biisillä kuullaan Cheekin rap-osuus. Nää yöt ei anna armoo tihkuu raivokasta elämänjanoa ja energiaa, joka saa mukaansa kappaleen sykkeeseen.

5. Juha Tapio: Rakastettu

(kuva: Mikko Räsänen)

Juha Tapion viimeisin single Rakastettu omaa koskettavat, viiltävät sanoitukset, jotka pysäyttävät. Biisillä kuullaan naisen äänenä Johanna Kurkelan eteeristä laulua. Rakastettu on yksinkertaisessa rytmissään ja surumielisessä melodiassaan biisi, jota kuunnellessa pääsee lähemmäs sieluaan. Se tuo henkisyyden ja kokemuksen korkeammasta voimasta kauniilla tavalla arkisen ihmisen elämään.

Lue myös: Paula Koivuniemi: "Kun rakastun, siinä jäävät kaikki työt"

Lue myös: Elias Kaskinen: Itkeminen kappaletta tehdessä on hyvä merkki

Lue myös: Kaija Koo avoimena: Minulla on vain muutama luottoystävä

Lue myös: Juha Tapio artistin uran haasteista: En osaa rauhoittua

Lue myös: Antti Railio toi kaksisuuntaisen mielialahäiriön julkisuuteen lasten takia: "Nyt alkaa uusi elämä"

Kilpailut

Uusimmat