Mikko Pohjola halusi inspiraatiota biisintekoon - lähti Monacoon luksuslomalle

17.11.2016 09:32 - Vilma Kaura - Luettu 160 kertaa

Uuden musiikin kilpailusta tutuksi tulleen artistin mukaan kiireetön ympäristö antaa ainekset musiikin syntymiseen.

Toisen studioalbuminsa Kantkeran laulun julkaissut popartisti Mikko Pohjola kertoo tehneensä uutta levyään erilaisissa paikoissa, ulkomailla asti. Muusikon mukaan kiireetön ympäristö antaa parhaat ainekset uusien kappaleiden syntyyn.

– Parasta on se, kun tuntee olevansa joutilaana. Biisejä syntyy yleensä silloin, kun pohdiskelee ja keittelee vähän kahvia, ja antaa kappaleiden vain pulpahtaa esiin. Niiden syntymistä ei voi pakottaa, Pohjola miettii.

Laulajan myöntää, että toisinaan tietynlainen paine ja aikataulujen asettaminen laulujen teossa inspiroivat häntä kirjoittamaan.

– Silloin, kun kirjoitetaan biisiä yhdessä toisten kirjoittajien kanssa, saatetaan tekstin valmistumiselle asettaa aikarajaksi vaikka yksi päivä. Tällöin kaikki haluavat puskea tekstin ulos, mikä omalla tavallaan inspiroi. Musiikki syntyy kimppakivassa aina nopeammin, mies hymyilee.

"Laulujen syntymiseen riittivät meri ja vuoret"

Uutta levyä kirjoittaessaan Mikko Pohjola etsi seesteistä paikkaa, johon olisi voinut vetäytyä kirjoittamaan kappaleita kaikessa rauhassa. Lopulta artisti löysi itsensä Välimeren rannalta.

– Ystäväni on menestynyt netticasinobisneksessä ja hän lainasi minulle asuntoaan pariksi viikoksi Monacosta, mies kertaa.

Hulppeassa, merinäköalla varustetussa asunnossa vietettyä kirjoituslomaansa Pohjola kuvailee täydellisen kiireettömäksi.

– Se oli miljöö, johon en vain itse kuulunut. Sen vuoksi otin loman ihan täysin kirjoitusmielessä. Laulujen syntymiseen riittivät vain meri ja ympäröivät vuoret, laulaja sanoo.

Lue myös: Itsekriittisyys vaivaa suomalaisartistia: "Mietin omaa tekemistäni liikaa"

Lue myös: Tuoreen James Dean -singlen julkaissut Mikko Pohjola: "Sain uuden alun"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat