Kuva: Yle / Miikka Varila

Uuden musiikin kilpailu tulee taas - mukana "kaikkien suomalaisten tuntema" artisti ja nousevia nimiä

16.11.2021 13:00 - Iiro Myllymäki

UMK:ssa kilpailevat seitsemän artistia julkistetaan tammikuun 12. päivä.

Seuraava Uuden musiikin kilpailu (UMK) järjestetään 26. helmikuuta 2022. Kilpailu siirtyy Tampereen tv-studioilta Turun Logomoon, ja liput ovat nyt myynnissä Lippupisteessä.

Ylen järjestämässä UMK:ssa valitaan edustaja seuraaviin Euroviisuihin, jotka järjestetään ensi toukokuussa Italian Torinossa. UMK-lähetyksessä on mukana seitsemän kilpailuesitystä, joiden joukossa kerrotaan olevan suomalaisia legendoja ja nousevia nimiä. UMK-raatia jälleen vetävä YleX:n musiikkipäällikkö Tapio Hakanen lupailee, että artistikattaus on kaikkien aikojen monipuolisin.

- Mukana on suoratoistopalveluissa menestyneitä nousevia pop-tähtiä, kansainvälisiä vientilupauksia, kaikkien suomalaisten tuntema, myös kaikkien tuntemassa musiikkiohjelmassa nähty artisti, 80-luvulta tähän päivään pitkän uran tehnyt kestosuosikki sekä musiikkialan hehkuttamia uusia nimiä. Rock-bändejä haki mukaan selkeästi aikaisempaa enemmän, ja myös finalisteissa nähdään räjähtävää rock-energiaa. Nyt yleisö pääsee vihdoin kokemaan UMK-huuman myös livenä, Hakanen sanoo tiedotteessa.

UMK:n biisihakuun lähetettiin kaikkinensa 312 kappaletta. Edellisellä kerralla hakemuksia tuli 278. UMK:n voittaja valikoituu yleisöäänien ja kansainvälisen raadin yhteispelillä. Kilpailijat julkistetaan keskiviikkona 12. tammikuuta, ja kilpailukappaleet julkaistaan yksi kerrallaan peräkkäisinä päivinä 13. tammikuuta alkaen.

UMK on ollut viime vuosina kovassa nosteessa. Viime vuonna kilpailun voitti Blind Channel kappaleella Dark Side, joka on saanut suurta suosiota striimauspalveluissa ja radiosoitossa. Bändi onnistui tuomaan Rotterdamin Euroviisuista Suomelle kaikkien aikojen toiseksi parhaan lopputuloksen, kun Suomi sijoittui finaalissa kuudenneksi.

Lue myös: "Isompaa aina halutaan" - Blind Channelin laulajat elävät unelmaansa, mutta tähtäävät vielä korkeammalle

Lue myös: Euroviisut voittanut Måneskin sai kovan luokan vieraan kappaleelleen - kuuntele

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat