Kuva: Senja Rapila

Euroviisuissa kaksi kertaa nähty Katri Helena kertoo MTV:lle mielipiteensä Käärijästä - yksi puute vaivaa

17.04.2023 19:15 - Iiro Myllymäki

Katri Helena kaipaa nykyajan Euroviisuihin lisää melodioita.

Sinivalkoiseksi ääneksikin kutsuttu laulaja Katri Helena, 77, on edustanut Suomea kahdesti Eurovision laulukilpailussa. Ensimmäisen kerran nainen nähtiin kilpailussa vuonna 1979 kappaleella Katson sineen taivaan, ja hän teki paluun Euroviisuihin vuonna 1993 kappaleella Tule luo. Katri Helena puhuu MTV Uutisten haastattelussa siitä, miten Euroviisut on muuttunut kilpailuna vuosien saatossa.

- Musiikki on muuttunut. Silloin, kun olin mukana, oli isot orkesterit ja kapellimestarit. Nythän ne ovat oikeastaan musiikkivideoita, mitä siellä esitetään ja musiikki on ihan toisenlaista. Niin kuin maailmassa pitääkin tapahtua, että kaikki uudistuu ja muuttuu, Katri Helena sanoo.

Yhtä asiaa hän jää kaipaamaan monista nykyeuroviisukappaleista. Hän toivoisi lisää melodioita kappaleisiin.

Hän ei kuitenkaan ole sitä mieltä, että euroviisumusiikin muutokset olisivat menneet huonompaan suuntaan.

- Ehkä minä olen vain vanha käpy, kun en ymmärrä, laulaja toteaa.

Hän kertoo haastattelussa myös mielipiteensä Suomen tämän vuoden viisuedustajasta Käärijästä, 29. Käärijä on yksi kilpailun ennakkosuosikeista menevällä Cha Cha Cha -kappaleellaan. Räppiä, poppia ja raskasta rockia yhdistelevä bilebiisi saa Katri Helenan haikailemaan nimenomaan melodioiden perään.

- Melodiaa minä edelleen haen. Se biisihän on napakka paketti, mutta kun rupesin kuuntelemaan sitä tekstiä, niin ei oikein elämänohjeeksi käy, Katri Helena sanoo MTV Uutisille.

Käärijä (kuva: AOP)

Cha Cha Cha -kappaleen sanoituksia on tulkittu sekä alkoholimyönteisiksi että -vastaisiksi. Jotkut ovat kokeneet, että ryyppylaululla ihannoidaan kännien vetämistä, kun taas joidenkin mielestä se maalaa ironisoivan kuvan suomalaisten tarpeesta juoda viinaa vapautuakseen. Käärijä kertoi UMK-voittonsa jälkeen sanoituksen tarkoituksesta Voice.fi:n haastattelussa. Hänen mukaansa lyriikoissa ei ihannoida humalahakuista juomista, mutta hän ei myöskään halua moralisoida ketään.

- Jos puhutaan alkoholista, minusta se on jokaisen henkilökohtainen asia ja jokainen tekee omat päätöksensä. Tarkoitukseni ei ole hehkuttaa ryyppäämistä tai tehdä siitä coolia. Eihän siinä ole mitään vikaa, jos ottaa pari lasia viiniä tai olit sitten ympärikännissä, niin siinähän olet. Biisillä ei pyritä luomaan jengille fiilistä, että menkää ryyppäämään, jotta uskallatte tanssia. Jopa päinvastoin tarkoitus on herättää ihmisiä miettimään, tarvitseeko alkoholia vapautuneisuuden tunteeseen ja siihen, että mennään tanssilattialle joraamaan, Käärijä sanoi.

Koko haastattelun voi kuunnella alta tai Podplaysta.

Lue myös: Käärijän euroviisushow'sta vihdoin paljastuksia - mielipiteitä jakanut elementti jää esitykseen

Lue myös: Käärijältä suuri kotiinpaluukeikka Euroviisujen jälkeen - valloittaa Helsingin jäähallin

Lähde: MTV Uutiset

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat