Kuva: Sarah Louise Bennett / EBU

Norjan euroviisuedustaja Alessandra ylistää Käärijää - selkeä mielipide miehen englannin taidoista

04.05.2023 18:15 - Iiro Myllymäki

Alessandralla on pelkkää hyvää sanottavaa Suomen euroviisuedustajasta. Hän kertoo Voice.fi:n haastattelussa myös muun muassa kappaleensa sanomasta.

Voit kuunnella Alessandran koko haastattelun alta tai Podplaysta.

Norja on tänä vuonna yksi Euroviisujen ennakkosuosikeista, vaikkakaan ei niin korkealla vedonlyönneissä kuin Ruotsi ja Suomi. Norjaa edustaa tämän vuoden kilpailussa 20-vuotias Alessandra kappaleella Queen of Kings.

Mystiikkaa ja klubijumputusta yhdistelevästä EDM-popkappaleesta on tullut jo hitti, ja se on yksi eniten striimanneista euroviisubiiseistä tältä vuodelta. Esimerkiksi Spotifyssa sillä on yli kaksi kertaa enemmän kuuntelukertoja kuin Suomen edustajan Käärijän Cha Cha Challa. Kappaleen suosiosta on kiittäminen muun muassa TikTokia, missä sitä on käytetty monen videon taustalla.

Kyseessä on nuoren artistin ensimmäinen singlejulkaisu, joten hän on saanut räjähtävän lähdön uralleen. Alessandra kertoo Voice.fi:n haastattelussa videopuhelun välityksellä olevansa häkeltynyt kappaleen suosiosta.

- Se on hullu tunne. Sitä on melkein mahdoton uskoa, Alessandra sanoo.

Alessandra kirjoitti kappaleen Norjan euroviisukarsintoihin tähtäävällä biisinkirjoitusleirillä yhdessä muutaman muun lauluntekijän kanssa. Hän kertoo, että laulu syntyi hyvin nopeasti. Sillä on Euroviisuihin soveltuva voimaannuttava sanoma.

- Sillä on syvä sanoma siitä, että elämä ei ole helppoa. Kaikilla meillä on haasteemme, mutta kyse on siitä, miten nousee kaatumisen jälkeen. Kappale kertoo siitä, että on ylpeä omasta epätäydellisyydestään, Alessandra kuvailee.

Alessandra ensimmäisissä euroviisuharjoituksissaan Liverpoolissa. (kuva: Corinne Cumming / EBU)

Alessandra syntyi Italiassa norjalaisen äidin ja italialaisen isän perheeseen. Hän varttui pienessä Cisano sul Nevan kunnassa. Hän muutti Norjaan vasta noin kaksi vuotta sitten opiskelemaan musiikkia Lillehammeriin.

Queen of Kings -kappaleessa on Alessandralle myös erityisen henkilökohtaisia merkityksiä, jotka liittyvät hänen identiteettinsä. Hän on puhunut haastatteluissa biseksuaalisuudestaan ja siitä, miten hänen kasvuympäristössään pienellä paikkakunnalla ei voinut olla täysin oma itsensä. Hän joutui piilottelemaan suuntautumistaan joidenkin ystäviensä ja sukulaistensa suhtautumisen pelossa.

- En aiemmin pystynyt ilmaisemaan itseäni täysillä, mutta opin siitä. Nyt ilmaisen itseäni 150-prosenttisesti, Alessandra sanoo.

Käärijän rallienglanti ei haittaa tutustumista

Alessandra on päässyt jo tapaamaan Suomen edustajan Käärijän. Ennen Euroviisuja monet kilpailijat osallistuvat eri maissa niin sanottuihin pre-party-tapahtumiin, missä he tapaavat toisia kilpailijoita, esiintyvät faneille ja antavat haastatteluja. Alessandra ja Käärijä olivat esiintyjäkatraassa Madridissa, Amsterdamissa ja Lontoossa järjestetyissä tapahtumissa.

Norjalaistähdellä on vain hyvää sanottavaa suomalaisesta viisukollegastaan.

- Hän on niin suloinen, mukava ja kiltti. Hän on erittäin hauska. On upeaa, miten hänen luonteensa muuttuu lavaolemuksesta siihen, millainen hän on lavan ulkopuolella hänen kanssaan jutellessa. Hän on upea tyyppi. En malta odottaa, että pääsen tapaamaan hänet uudestaan, Alessandra sanoo.

Käärijä ensimmäisissä euroviisuharjoituksissaan tanssijoidensa kanssa (kuva: Sarah Louise Bennett / EBU)

Nainen on tuonut ilmi lämpimät tunteensa Käärijää kohtaan myös sosiaalisessa mediassa. Hän jakoi Liverpoolissa TikTok-videon, johon hän kirjoitti ”miltä minusta tuntuu, kun pääsen tapaamaan Käärijän taas pian”. Videolla Alessandra tanssahtelee hupaisasti. Suomalainen viisusuosikki on selvästi tehnyt lähtemättömän vaikutuksen paitsi viisufaneihin, myös moneen euroviisuedustajaan.

Jos upotus ei näy, näet päivityksen tästä linkistä.

Käärijä on tehnyt selväksi, että englannin puhuminen ei ole hänen vahvuutensa. Silti hän on onnistunut tutustumaan muihin edustajiin ja hurmannut monet omalla viehätysvoimallaan. Alessandran mielestä Käärijän taitamattomuus englannissa ei ole häirinnyt tutustumista.

- Hän on todella hyvä ilmaisemaan itseään. Hän käyttää hyvin myös kehonkieltään ja tietää kyllä sanoja, joilla ilmaista itseään.

Alessandra sanoo pitävänsä paljon myös Käärijän Cha Cha Cha -kappaleesta. Hän kertoo treenaavansa sen tahtiin ja pitää kappaletta huvittavana ja uudenlaisena. Norjan edustaja ei halua suhtautua muihin edustajiin kilpailijoinaan, mutta jos hän suhtautuisi, hän pitäisi juuri Käärijää ja Ruotsin Loreenia pahimpina vastuksinaan. Ruotsi on näiden Euroviisujen suurin ennakkosuosikki Tattoo-kappaleella. Loreen on voittanut Euroviisut jo kerran aiemmin vuonna 2012 Euphoria-kappaleella.

Euroviisut on artistille intensiivinen parin viikon rykäisy, johon toki on valmistauduttu tiiviisti jo kuukausikaupalla ennen kisakaupunkiin saapumista. Paikan päällä viisuissa on harjoituksia, runsaasti haastatteluja ja monenlaisia oheistapahtumia. Erityisesti kilpailun suurimmille suosikeille kasaantuu paineita pärjäämisestä, eikä kukaan halua tuottaa pettymystä omalle kansalleen. Alessandra on tällä hetkellä vedonlyöjien voittajaveikkauksissa kuudennella sijalla. Hän ei kuitenkaan myönnä tuntevansa painetta.

- Tunnen vain iloa ja innostusta siitä, että pääsen olemaan mukana näissä ihanissa Euroviisuissa.

Alessandra kilpailee samassa semifinaalissa Käärijän kanssa. Molemmat havittelevat finaalipaikkaa tiistaina 9. toukokuuta. Alessandra on saanut kunnian avata koko show, kun taas Käärijä on semifinaalin viimeinen esiintyjä.

Koko haastattelun pääset kuuntelemaan artikkelin alusta tai Podplaysta tästä linkistä.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Käärijän lopullisesta Euroviisuesityksestä ensimmäinen video - katso, mikä muuttuu ja mikä ei

Lue myös: Viisusuosikit Loreen ja Käärijä kohtasivat, ja ruotsalaistähti oli myyty - kertoo, mitä näki katsoessaan miestä silmiin

Lähteet: Eurovision Fun, Eurovisionworld

Kilpailut

Uusimmat