Kuva: Fotolia

Miesten ja naisten rakastumisessa suuria eroja - tunnistatko?

04.06.2016 11:15 - Tarja Vilén

Miehet ovat Marsista ja naiset Venuksesta rakastumisen suhteen.

Askmen.com-sivuston haastatteleman asiantuntijan mukaan naisten ja miesten rakastuminen eroavat paljon toisistaan. Rakastumisen tavoissa on ainakin viisi huomattavaa eroa.

- Naisten ja miesten ajattelu sekä tunteet ovat rakentuneet eri tavoin. Naiset ovat tunteellisempia ja analysoivat tai käsittelevät rakastumistaan enemmän. Naiset voivat helpommin oppia rakastamaan kumppania, vaikka eivät alkuun olisi kokeneet henkilöä puoleensavetävänä, psykologi Nikki Martinez selittää.

- Miesten taas täytyy kokea toinen puoleensavetävänä, jotta he ovat avoimia tutustumaan ja mahdollisesti rakastumaan.

Naiset ovat rakkaudessaan usein muutenkin harkitsevampia kuin miehet, jotka taas saattavat edetä nopeasti suhteessa ja heittäytyä täysillä mukaan.

Mitkä ovat sitten suurimmat erot miesten ja naisten välillä rakastumisen kokemuksessa? Tässä muutamia tutkimusten ja asiantuntijoiden näkemyksiä eroista:

1. Miehet ovat fyysisempiä

Medicis Aestheticsin kyselytutkimuksessa selvitettiin parisuhde-eroja naisten ja miesten välillä. Selvisi, että ulkonäkö on tärkeä tekijä molemmille sukupuolille. Miehille se on kuitenkin selvästi vielä tärkeämpää kuin naisille.

2. Miehet ovat impulsiivisempia

Kun miehen kiinnostus herää, hän on valmis nopeastikin siirtymään suhteessa eteenpäin. Kun miehen elämässä on sopiva ajankohta ja hän kohtaa sopivanlaisen kumppanin, hän on valmis sitoutumaan heti.

Nainen on miestä analyyttisempi tässä asiassa ja haluaa odottaa, ennen kuin voi olla varma suhteen kestävyydestä.

3. Miehet keskittyvät enemmän intohimoon

Tutkijoiden mukaan miesten näkökulma rakkauteen keskittyy usein intohimoon enemmän kuin tunnetasapainon tai turvan sekä tuen saamiseen.

4. Miehet haluavat pitää hauskaa

Miehet haluavat kumppanin, joka on rento, ja jonka kanssa voi pitää hauskaa, ilman että sitä joutuu analysoimaan tai ajattelemaan sen syvemmin. Miesten on helpompi avautua tunteistaan, kun kumppanin kanssa on tulee helposti toimeen.

5.Miehet eivät jaa tunteitaan nopeasti

Miehillä kestää usein naisia kauemmin alkaa jakaa tunteitaan toiselle, vaikka he ovat valmiita hyppäämään nopeastikin suhteeseen. Miehet ilmaisevat rakkauttaan usein teoilla tai seksin kautta.

Lue myös: Suomalaisten tapaamistarinat todistavat: Rakkaus voi löytyä mistä vain

Lue lisää aiheesta rakastuminen

'Tosirakkaus vie aikaa muutaman vuoden' - Ihmiset kertovat kuinka nopeasti vahvat tunteet syttyvät ”Onni sydämessä ja housuissa” – Ihmiset kertovat, miltä ensisilmäyksellä rakastuminen tuntuu Rakkaus muuttaa ihmistä viidellä eri tapaa – huomaatko piirteet itsessäsi? Katso kaikki

Kilpailut

Uusimmat