Kuva: Shutterstock

Ethän ole läheisriippuvainen? 6 huolestuttavaa merkkiä jää usein huomaamatta

10.04.2018 20:15 - Senja Rapila

Aina parisuhde ei ole terveellä pohjalla, vaikka se siltä itsestä tuntuisikin.

Jos huomaat alla olevista merkeistä kärsiväsi mahdollisesti jonkin asteisesta läheisriippuvaisuudesta, voi olla hyvä hetki varata aika terapeutille ja puhua siitä, millä tavoin voit lähteä tekemään suhtautumisestasi parisuhteeseen terveemmän.

Voit lukea Women's Health -julkaisun listaamat merkit alapuolelta.

1. Otat liian paljon vastuuta suhteessa.

 Totta kai haluat pitää huolta kumppanistasi, mutta se jos otat liian paljon vastuuta hänestä, on se merkki läheisriippuvaisuudesta. Jotta voisit tuntea olevasi kontrollissa, huolehdit kumppanisi päivittäisistäkin asioista. Jos si

2. Tavoittelet kumppania, joka on jollain tavalla "projekti".

Kaikilla on oma tyyppinsä deittaillessa, mutta sinä tunnut vetävän puoleesi ihmisiä, jotka tarvitsevat apua. Asiantuntija kertoo, että läheisriippuvaiset ihmiset usein tapailevatkin erilaisia addikteja. Haluat ottaa vastuuta ja pelastaa heidät.

Jos siis huomaat tekeväsi kaiken mahdollisen pelastaaksesi kumppanisi hänen omasta kuopastaan, voi se tietää huonoa suhteellenne.

3. Et saa koskaan omaa tahtoasi läpi.

Jos sinusta tuntuu siltä, että haluaisit viettää illan kotona ja kumppanisi puolestaan halajaa juhlimaan kanssasi, terveessä suhteessa päädyttäisiin kompromissiin. Silloin todennäköisesti saisit jäädä kotiin ja kumppanisi lähtisi ystävänsä kanssa juhlimaan, mutta läheisriippuvaisessa suhteessa kumppanisi saattaa lytätä sinut haukkumalla esimerkiksi tylsäksi, jonka jälkeen suostut lopulta lähtemään mukaan.

4. Kumppanisi on sanonut, että valitat liikaa.

Jos sinusta tuntuu siltä, että sinun pitää aina "vahtia" kumppaniasi ja kertoa mitä hän ei saa ja mitä hän saa tehdä, saatat olla läheisriippuvainen. Kokeile ottaa askel taaksepäin ja anna kumppanisi tehdä omat päätöksensä. Miltä se tuntuu? Mahdottomalta, koska tiedät kumppanisi epäonnistuvan tai tekevän asiat väärin?

5. Kuvailet kumppaniasi lapselliseksi.

Jos kumppanisi ei halua olla velvollisuudentuntoinen aikuinen ja sinä pidät hänestä huolta,  kuten maksamalla laskut ja pitämällä kodin kunnossa, on suhteenne läheisriippuvainen. Sitten jos tuot suhteen ongelman esille, saat ehkä haukut kumppaniltasi. 

6. Riitelette "vain yhdestä asiasta".

Elätte harmoniassa, mutta silti huomaat usein sanovasi: "Hän on/meidän parisuhteemme on täydellinen, mutta...".

Jos olet aina vihainen kumppanisi tietyistä tavoista ja riitanne keskittyvät tiettyjen, samojen asioiden ympärille, voi olla aika ottaa todellisuuskatsaus ja analysoida se, mitä parisuhteenne todella antaa teille molemmille.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Kolme horoskooppimerkkiä kokevat sydänsuruja tänä keväänä - osuuko sinun kohdallesi?

Lue myös: 5 asiaa, joita hyvän kumppanin ei koskaan pitäisi sanoa sinulle - katso lista

Lue myös: Onko deittisi Se Oikea? Merkit, jotka paljastavat jo alkuvaiheessa, että hän on sielunkumppanisi

Kilpailut

Uusimmat