Kuva: Shutterstock

Nukutko aina sängyn tietyllä puolella? Sinun kannattaisi vaihtaa välillä puolisosi kanssa paikkaa

01.05.2019 16:15 - Katariina Auvinen

Psykologin mukaan puolten vaihtamisella voi olla yllättäviä vaikutuksia mieleen ja nukkumiseen.

Nukutko aina sängyn tietyllä puolella, kun puolisosi nukkuu toisella? Et varmasti ole yksin, koska hyvin monet nukkuvat tietyillä puolilla, eivätkä vaihda puolia mielensä mukaan. Asiantuntijoiden mukaan välillä kuitenkin kannattaisi, koska se voi auttaa muun muassa nukkumaan paremmin, ainakin jos on uskomista psykologi Maria Farmia

Farmin mukaan aivosi ovat lukkiutuneet tiettyihin rutiineihin, joita on aihetta hieman ravistella, varsinkin jos kärsit huonoista yöunista. 

- Jos olet tottunut nukkumaan vain sängyn toisella puolella, se on puoli, joka käynnistää tietyt prosessit aivoissasi. Saatat alkaa ajattelemaan asioita ja miettimään päivällä tapahtuneita juttuja, koska olet tehnyt niin ennenkin. Sen sijaan, jos vaihdayt puolta puolisosi kanssa, se voi vaikuttaa positiivisesti ja auttaa sinua niin rauhoittumaan kun nukkumaankin, koska aivosi eivät ala käydä ylikierroksilla, Farm kertoo Femina-julkaisulle. 

Psykologin mukaan puolten vaihtaminen voi auttaa myös uusien tilanteiden tuomaan ahdistukseen ja pelkoon. 

- Jos sinun on vaikea olla sosiaalisissa tilanteissa tai ahdistut helposti sosiaalisissa tilanteista, voit siedättää itseäsi aloittamalla pienemmillä jutuilla, kuten juuri sängyn paikan vaihtamisella tai puolen vaihtamisella. Se voi auttaa sinua sopeutumaan ja käsittelemään ahdistuneisuutta turvallisessa ympäristössä, Farm kertoo. 

Psykologin mukaan ihmiset ajautuvat rutiineihin, joita he eivät mielellään ravistele, vaikka välillä se tekisi hyvää. Esimerkiksi aamurutiinit ja niiden noudattaminen on monelle tärkeää. Farmin mukaan on tavallista, että jos tällaiset rutiinit häiriintyvät, ihmiset tuntevat epämukavuuden tunnetta tai ahdistuneisuutta. 

- Rutiinien järkkyminen voi olla hyväkin asia. Joskus meidän täytyy ravistella itseämme vähän, tehdä asioita uudella tavalla tai vaihtaa jopa tavaroiden paikkaa. Nämä kaikki voivat auttaa meitä käsittelemään ahdistuneisuutta ja asioita, joihin tuntuu, ettemme saa vastauksia, asiantuntija kiteyttää. 

Ja vaikka mitään maata mullistavaa ideaa ei saisikaan, uusi järjestys piristää aina. 

Lue myös: 8 asiaa, joita ei pitäisi tehdä sängyssä - heikennät unenlaatua jopa tietämättäsi

Lue myös: Yksi kotityö saattaa olla avain akiitivisempaan seksielämään - toimiiko teillä?

Lähde: Femina 

Kilpailut

Uusimmat