6 asiaa, jotka saatat tehdä väärin kuntosalilla treenatessasi

03.02.2013 10:15 - Katariina Näreaho

Kuntosalilla väärin harjoitteleminen voi johtaa vähäisiin tuloksiin tai pahimmillaan jopa vakaviin vammoihin. Vältä siis näitä asioita.

Vietät koko päivän salilla
Saadaksesi tuloksia, sinun ei tarvitse muuttaa kuntosalille asumaan. Sen sijaan että käyttäisit ajastasi kolme tuntia hiljalleen treenaamiseen, tee tehokas ja monipuolinen treeni tunnissa. Intensiivinen harjoittelu tuottaa parempia tuloksia. Esimerkiksi kymmenen minuuttia hyppynarulla hyppimistä kuluttaa enemmän kaloreita kuin puolen tunnin hölkkä juoksumatolla. Tee kovaa ja lepää vasta kotona!

Olet koko ajan samassa laitteessa
Liian moni treenaa yksitoikkoisesti. Miksi edes omistat salikortin, jos tulet vain juoksumatolle hölkkäilemään tunniksi? Monipuolinen harjoittelu tuottaa parempia tuloksia, joten kokeile ensi kerralla esimerkiksi varttitunti soutua, puolituntia crosstraineria ja viimeinen vartti kahvakuulaa. Tee kyykkyjä, punnerruksia ja hypi hyppynarulla. Kokeile uusia tapoja treenata, ja kysy henkilökunnalta vinkkejä!

Treenaat vain toista puoliskoa kehostasi
Yksipuolisuus ei ole hyvä juttu tässäkään asiassa. Etenkin osa miehistä tuntuu unohtavan jalkansa kokonaan, ja he treenaavat pelkkää ylävartaloa päivästä toiseen. Myös pelkkä etuvartalon treenaaminen on ajanhukkaa, sillä sinun tulisi myös harjoittaa selkälihaksia, ojentajia sekä takareisiä ja pohkeita. Jälleen on aika painottaa monipuolisen harjoittelun tärkeyttä: jotta olisit voimakas ja sopusuhtainen, tulee sinun tehdä harjoituksia kaikille lihasryhmille.

Käytät liian paljon painoja
Salikaverien kanssa kilpailu painoista ja voimakkuudesta on unohdettava. Treenaathan kuitenkin vain itseäsi varten! Kuuntele omaa kehoasi ja kestävyyttäsi, äläkä tuijota naapurin levypainojen määrää. Liian suurilla painoilla treenaaminen voi olla myös vahingollista. Muista, että aina ei edes tarvitse käyttää painoja.

Teet liikkeet väärin
Sen lisäksi, että käytät liian suuria painoja ja harjoittelet yksitoikkoisesti, saatat tehdä virheen myös tällä alueella. Väärin tehdyt liikkeet aiheuttavat vammoja. Lisäksi, jos liikeradat jäävät kesken, ei treenistä saa tarvittavaa hyötyä. Älä fuskaa treenissäsi, vaan tee liikkeet oikeaoppisesti alusta loppuun saakka. Tässäkin tapauksessa sinua auttaa kuntosalin henkilökunta.

Pyydät vinkkejä salin isokokoisimmalta muskelimieheltä
Jokaisen vartalo on erilainen, eikä kaikki toimi kaikilla. Etenkin ruokavaliovinkkien kysyminen kaapin kokoiselta lihaskimpulta saattaa olla turhaa. Se mikä toimii hänelle, ei välttämättä palvele sinua. Käänny jälleen ammattitaitoisten ihmisten puoleen, ja kysy heiltä, kuinka pääset tavoitteeseesi. Siinä missä kunto-ohjaaja tietää miten treenata, ravitsemusneuvoja tietää kuinka sinun tulisi syödä.

 

Kilpailut

Uusimmat