Viekö kiire kaiken ajan? Hidasta elämää -valmentaja Sanna Wickström kertoi vinkkinsä

10.09.2014 13:03 - Anna Hopi

Monelle kiireestä on tullut jokapäiväinen riesa, ja aikaa ei vain tunnu olevan kaikkeen tarpeelliseen. Iskelmän juontaja Satu Kotonen kyseli vinkkejä elämänrytmin helpottamiseen valmentaja Sanna Wickströmiltä.

Hidasta elämää -sivuston perustajiin lukeutuva ja valmentajana sekä kirjailijana tunnettu Sanna Wickström puhui haastattelussa ajan laajentamisesta. Miten sellainen on mahdollista?

- Kokemus ajasta muuttuu kiireen myötä. Mitä enemmän on kiirettä, sitä enemmän laitamme aikaa suppuun. Yksi tapa, jolla voi yrittää lähteä kiireestä ulos on se, että laajentaa mielikuvissaan aikaan. Laajentaa tämän hetken pitkälle niin, että se ulottuu koko rakennukseen ja kaupunkiin ja maailmaan. Siitä tulee itselle mukava olo, ettei tilanne nyt niin paha olekaan, kertoi Wickström

- Monesti ihmiset laittavat kännykkäänsä kalenterimerkintöjä, ja alkaa tuntua siltä, että on todella vähän aikaa, kun se on supussa siellä kännykässä. Sen sijaan kannattaa laittaa A-nelosen kokoisia muistilappuja joka paikkaan - sekin luo tunteen, ettei ole mitään hätää. Kun on stressin tunne ja ahdistus, kaikki tuntuu siltä, että asioita tungetaan pieniin bokseihin ja itselle herää tunne, että olen ahtaalla, enkä pääse täältä pois.

 

Kerroimme äskettäin, että stressillä on myös odottamattomia hyviä puolia. Lue ne täältä.

Kilpailut

Uusimmat