Kuuluvatko unohtelu, kaasuvaivat ja sairastelu arkeesi? Saatat kärsiä liiasta stressistä

06.11.2014 19:17 - Anna Hopi

Stressaantuminen vaikuttaa ihmiskehossa moneen asiaan. Joskus tietyt terveysoireet voivat olla merkki siitä, että elämässä pitäisi hidastaa ja kunnolla.

Kiire ja mieltä rasittavat asiat voivat olla jo itsessään kurjia, mutta stressin aiheuttamat oireet ovat ikävä lisä siitä kärsivän elämään. Alle on listattu muutama oudompi oire, jotka stressaaminen saa monesti aikaan.


1. Hiustenlähtö

Stressaantunut saattaa huomata, että hiuksia lähtee päästä tavallista enemmän. Tila ei kuitenkaan ole pysyvä, vaan kutrit alkavat taas tuuhentua, kun kiireinen elämäntilanne hellittää tai mielen saa rauhoitettua.

2. Unohteleminen

Stressatessa aivojen kyky päästä käsiksi tiettyihin aivon alueisiin vaikeutuu, minkä vuoksi muistoihin ei pääse enää yhtä helposti käsiksi. Siksi tavaroiden hävittäminen ja tapaamisten unohtaminen on erittäin tuttua monille stressistä kärsiville.

3. Vatsavaivat

Psyykkinen rasitus ja paineet voivat saada ruoansulatuskanavan temppuilemaan. Kiireistä kärsivä saattaa siis kärsiä myös ummetuksesta, ripulista tai pahoinvoinnista.

4. Pitkäkestoinen flunssa

Keho pystyy taistelemaan heikommin bakteereja ja viruksia vastaan, kun ihminen on stressaantunut. Siksi flunssasta toipumiseen voi mennä kauemmin aikaa ja taudit myös tarttuvat helpommin.

5. Kipeä niska

Kun olo on levoton, lihakset ovat helposti jännittyneinä. Elimistö on kehittynyt tällä tavoin valmistautumaan uhkaa varten, mikäli jossain vaiheessa tule tarve paeta tai taistella. Jännittyneiden lihasten seurauksena on särky etenkin niskassa, selässä ja hartioissa.

6. Oudot unet

Stessi paitsi aiheuttaa unettomuutta ja huonontaa unen laatua, se myös tulee ihmisen uniin. Unta nähdessä aivot prosessoivat päivän tapahtumia, joten jos mieli on ahdistunut päivällä, on se sitä myös yöllä.

Lähde: Metro.co.uk



Voitko vapauttaa itsesi stressistä omin voimin? Lue Miia Huitin ohjeet täältä.

Kilpailut

Uusimmat