Miksi kotisi ei tunnu hyvältä? Katso yleisimmät syyt

22.11.2015 18:51 - Emma Ylistalo

Asuntosi oli mukava, kun muutit sinne. Tällä hetkellä et kuitenkaan täysin viihdy siellä. Syy saattaa olla siinä, ettei kotonasi ole yhtään viherkasvia.

Jokin kotonasi ei tunnu aivan oikealta, mutta et oikein osaa sanoa mikä se on. Lue alta kuuden kohdan lista ja saatat löytää syyn. Jo pienillä muutoksilla voit saada kodistasi viihtyisämmän.

1. Kodissasi ei ole yhtäkään viherkasvia

Viherkasvit tuovat uutta elämää kotiisi. Sen lisäksi, että ne näyttävät hyvältä, ne myös parantavat sisäilmaa. Tutkimusten mukaan myös kasvi kotona vähentää stressiä. Laita tyhjään tilaan kotonasi viherkasvi ja tee kodistasi hetkessä viihtyisämpi.

2. Sinulla ei ole tarpeeksi valoa

Jos tukeudut ainoastaan pieniin valoihin kotonasi, saatatkin huomaamattasi elää pimeässä. Varsinkin keittiössä riittävä valo on tärkeää ja siksi kannattaakin panostaa tarpeeksi kirkkaisiin valoihin. Sijoita lamput sellaisiin paikkoihin, joissa niitä eniten tarvitset.

3. Makuuhuoneesi kunniapaikalla on televisio

Television katseleminen juuri ennen nukahtamista saattaa vaikeuttaa unen saamista. Tutkimusten mukaan myös pariskunnat, joilla on televisio makuuhuoneessaan harrastavat seksiä puolet harvemmin verrattuna niihin joilla ei ole. Se on jo tarpeeksi hyvä syy siirtää televisio pois makuuhuoneesta.

4. Eteisesi on täynnä tavaraa

Vaikka eteinen täynnä hienoja säilytysratkaisuja saattaa kuulostaa hyvältä idealta, totuus voi kuitenkin olla toinen. Sen sijaan, että eteisesi olisi täynnä koukkuja, kasseja ja säilytyslaatikoita, siivoa se kaikesta ylimääräisestä. Sinun tulisi pystyä avaamaan ovi ilman, että se kolahtaa eteisessä lojuviin tavaroihin.

5. Verhosi on ripustettu liian alas

Jos pystyt, laita verhotanko mahdollisimman lähelle katonrajaa, älä ikkunan yläkarmin kohdalle. Tällä tavoin huone tuntuu korkeammalta ja ylväältä. Näin myöskään verhotanko ei estä valoa tulemasta sisälle.

6. Käytät sisustuksessasi yhtä väriä

Älä pohdi liikaa sopivatko kaikki yhteen, kun hankit koristetyynyjä ja tapettia tai sisustat muuten kotiasi. Yhdistele rohkeasti erilaisia kuvioita ja värejä saadaksesi kodistasi persoonallisen. Liika suunnitelmallisuus ja aivan samankaltaiset värit saavat asuntosi näyttämään ainoastaan tylsältä. 

 

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat