Tee 5 asiaa uuden vuoden kynnyksellä - auttavat onnelliseen elämään

27.12.2015 15:15 - Emma Ylistalo

Vuoden vaihtuminen on hyvä hetki miettiä tavoitteita omassa elämässään. Viiden kohdan listan avulla löydät oikean suunnan.

Kun vuosi lähestyy loppuaan, alamme helposti ajatella tulevaa vuotta ja tavoitteita, joihin haluamme pyrkiä sen aikana. Uuden vuoden lupaukset jäävät kuitenkin monella toteuttamatta, kun into lopahtaa jo ensimmäisen kuukauden aikana. Ne ovat kuitenkin tärkeitä, sillä meillä tulisi olla elämässämme jatkuvaa kasvua.

Jokaisella meillä on omat unelmamme sekä tavoitteemme ja onnellisuus merkitsee meille kaikille eri asioita. Onnellisuus kuitenkin alkaa jokaisella omista ajatuksistamme ja johtaa tätä kautta valintoihin, joita teemme. Lue alta viisi valintaa, jotka auttavat sinua kohti onnellista elämää - mitä tahansa se sinulle merkitseekään.

1. Löydä tai luo itsellesi työ, joka tyydyttää sinua

40 tuntia viikossa on pitkä aika viettää sellaisen työn parissa, josta et pidä. Jos et ole tyytyväinen työssäsi, se vaikuttaa myös muihin alueisiin elämässäsi. Nykyään mahdollisuuksia löytyy enemmän kuin koskaan ennen. Tutki netistä itseäsi kiinnostavia yrityksiä, avoimia työpaikkoja tai katso voisitko kenties perustaa oman yrityksen. Löydä työpaikka, josta pidät ja joka tuo sisältöä elämääsi.

2. Lopeta myrkyllinen suhde tai siirry eteenpäin hyvässä

Samoin kuin työllämme, myös parisuhteellamme on suuri vaikutus muuhun elämäämme. Nämä kumpikin voivat tuoda elämäämme iloa tai turhautumista. Mieti kumpaa sinun tapauksessasi. Jos et voi hyvin suhteessasi, päästä siitä irti. Meidän täytyy yrittää päästä irti negatiivisista asioista elämässämme. Jos olet onnellisessa suhteessa, panosta suhteeseen entistä enemmän, jotta voitte kasvaa yhdessä.

3. Astu pois mukavuusalueeltasi

Ei ole helppoa tehdä asioita, jotka pelottavat meitä tai joihin me emme ole tottuneet. . Kun elämme mukavuusalueellamme, menetämme suuren mahdollisuuden kasvuun ja seikkailuun. Jos haluat kasvaa ihmisenä, sinun täytyy kokeilla uusia asioita ja tutkia, sopivatko ne elämääsi. Astu välillä ulos tutusta ja turvallisesta, jotta voit löytää elämääsi lisää uusia asioita joista nautit.

4. Sitoudu terveelliseen elämäntapaan

Terveelliset tavat ovat erittäin tärkeä osa onnellista elämää. Terveelliset tavat nimittäin auttavat sinua saamaan tarpeeksi energiaa, jotta jaksat tehdä tarvitsemiasi muutoksia elämässäsi. Se kuinka syöt vaikuttaa siihen, miten voit ja millainen asenne sinulla on itseäsi kohtaan. Tee terveellisiä päätöksiä, koska sillä voi olla suuri vaikutus elämääsi.

5. Älä tyydy

Jokaisella meistä on elämässämme asioita, joista voimme olla kiitollisia. Vaikka on tärkeää muista nämä asiat, niitä ei silti kannata sekoittaa liialliseen tyytyväisyyteen. Voit olla kiitollinen siitä, mitä sinulla jo on ja silti pyrkiä koko ajan uusiin tavoitteisiin. Älä siis tyydy vähempään kuin ansaitset.


Lue myös: Tee elämästäsi stressittömämpää - 15 keinoa

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat