Kuva: Fotolia

Suomalainen personal trainer paljastaa: Voiko kesäkuntoon vielä ehtiä?

19.04.2017 21:45 - Rea Tallgren

Jessica Reimanin mukaan kesäkunnon tavoittelu voi olla myöhäistä - mutta myös lyhytnäköistä.

Personal trainer ja fysioterapeutti Jessica Reiman kertoo, että kesäkuntoon pääsemisessä saattaa olla käsillä viimeiset hetket. 

- Kaikki riippuu siitä, minkälaiseen kesäkuntoon haluaa ja mistä lähtökohdista ponnistetaan. Jos on 10-15 kiloa ylimääräistä ja haluaa sikspäkin näkyviin, niin saattaa olla myöhäistä. 

Reiman korostaa, että kesäkunnon sijaan kannattaisi pyrkiä kokonaisvaltaiseen muutokseen, eikä radikaaleihin ratkaisuihin. 

- On kropalle todella haasteellista ja epäterveellistä, että me jojoillaan edestakaisin. Mieluummin sellainen kunto, että siinä pysyy koko vuoden, tai loppuelämän, jotta kesän tullessa ei tarvitse mennä paniikkiin, Reiman selittää. 

Jos omaan vartaloon haluaa vielä vähän ehtiä tehdä muutoksia, suosittelee Reiman aloittamaan pienin askelin. 

- Yksikin liikuntakerta viikossa riittää, jos aikaisemmin ei ole urheillut. Määrää voi sitten lisätä pikkuhiljaa. Myös ruokavalioon voi tehdä pieniä muutoksia ja jättää herkut vähemmälle. Se, kun näkee itsessään pieniäkin muutoksia, motivoi jatkamaan samaan malliin, Reiman summaa.  

Kerroimme aiemmin, pitäisikö päivässä todellakin kävellä 10 000 askelta, jotta liikuntaa tulisi harrastettua tarvittava määrä. Lue tuo artikkeli tästä.

Lue myös: Kesäkuntoon helposti ilman hikiliikuntaa - 5 keinoa

Lue myös: Panosta itseesi - kuusi täsmävinkkiä hyvinvointiin vuonna 2017

Lue myös: 8 vinkkiä juoksumatolla treenaamiseen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat