Kuva: Fotolia

Turvottaako vatsaa? 5 helppoa välipalaa, jotka ehkäisevät pöhöttynyttä oloa tehokkaasti

03.07.2017 23:15 - Emmi Moilanen

Kreikkalainen jogurtti ja banaanit ovat täynnä ravintoaineita, jotka taistelevat tehokkaasti pöhöttynyttä oloa vastaan.

Kesän ja grillikauden ollessa parhaimmillaan voi silloin tällöin havahtua tunteeseen, että housut puristavat vyötäröltä ikävästi ja syömisen jäljiltä olo on erityisen turvonnut. Women's Health Magazine haastatteli ravintoterapeuttia ja kysyi, mitä välipaloja kannattaa erityisesti suosia silloin, kun vatsa pömpöttää herkuttelun jäljiltä ikävästi.

1. Kreikkalainen jogurtti ja saksanpähkinät

Tämä täyteläinen herkku on täynnä hyviä ravintoaineita: proteiinia, kalsiumia, d-vitamiinia ja turvotusta ehkäiseviä probiootteja.

- Kuiturikkaat saksanpähkinät tai mantelit sisältävät hyviä rasvoja ja voivat ehkäistä myös vatsan seudulle kertyvää rasvaa, kertoo ravintoterapeutti Lisa Moskovitz.

2. Kurkkuviipaleet guacamoleen dipattuina

- Guacamolen pääraaka-aine avokado on täynnä turvotusta vähentäviä ravintoaineita kuten kuitua, kaliumia ja monityydyttymättömiä rasvahappoja, Moskovitz toteaa.

Hän lisää myös, että tätä välipalaa valmistaessa on hyvä kiinnittää huomiota maltilliseen annoskokoon, sillä avokadossa on runsaasti kaloreita.

3. Banaani mantelivoilla

Banaani on todellinen salainen ase turvotuksen ehkäisemisessä. Banaanit nimittäin sisältävät runsaasti prebiootteja, jotka puolestaan edistävät probioottien toimintaa elimistössä. Probiootit taistelevat tehokkaasti pöhötystä vastaan, joka on voinut aiheutua esimerkiksi huonon ruokavalion seurauksena.

- Kaikista hedelmistä erityisesti banaanit ovat ruuansulatukselle helppoja käsitellä. Banaani yhdistettynä runsaskuituiseen mantelivoihin pitää nälän loitolla pitkään, Moskovitz kertoo.

4. Kanelilla maustettu chiavanukas

Liota ruokalusikallinen chia-siemeniä puolikkaassa kupillisessa makeuttamatonta mantelimaitoa. Tehostaaksesi turvotusta laskevaa vaikutusta, lisää mausteeksi ripaus kanelia.

- Kaneli auttaa myös tasapainottamaan verensokeria, toteaa Moskovitz.

5. Vihreä inkiväärismoothie

Moskovitzin mukaan vihreä inkiväärismoothie on helppo eväs mukaan otettavaksi. Ravitsemusasiantuntija neuvoo lisäämään juomaan kurkkua, selleriä, lehtikaalia, inkivääriä ja mansikoita.

- Ainesosat tasapainottavat ruuansulatuksen toimintaa, vähentävät nesteen kertymistä ja toimivat apuna turvotuksen laskemisessa, Moskovitz selittää.

Lue myös: Tiesitkö? Myös urheilu voi aiheuttaa kipeää turvotusta

Lue myös: Pömpöttääkö vatsa? 5 yllättävää syytä ja hoitokeinoa turvotukseen

Lähde: Women’s Health

Kilpailut

Uusimmat