Kuva: Shutterstock

Kuntosi saattaa olla parempi kuin luuletkaan - Paljastavat merkit koottiin yhteen

15.04.2018 16:15 - Emmi Moilanen

Jos nouset portaat ylös vaivattomasti ja treenisi sisältää monipuolisesti eri lajeja, on todennäköistä, että kuntosi on hyvä.

Urheilun tuoman hyvän olon lisäksi myös omaa kehitystä on mielenkiintoista seurata. Joskus voi kuitenkin tuntua siltä, että muutoksia itsessään on hyvin vaikea huomata ja kunnon kasvu tuntuu pysähtyneen kuin seinään. Aina tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Insider listasi seikat jotka paljastavat, että olet paremmassa fyysisessä kunnossa kuin olet ehkä luullutkaan.

1. Sydämesi syke on normaalin rajoissa

Sydämen lyöntitiheys voi paljastaa yllättävän paljon kunnostasi.

- Ihmisillä, jotka ovat hyvässä fyysisessä kunnossa, on myös matalampi sydämen syke, kertoo urheilija Nikki Walter.

Insiderin artikkelissa kerrotaan, että normaali sydämen lyöntitiheys on 60-100 lyöntiä minuutissa. Paras ajankohta oman sykkeen tarkkailuun on aamulla, heti heräämisen jälkeen.

2. Palaudut rasituksesta nopeasti

Walterin mukaan omaa kuntoaan voi tarkkailla myös kiinnittämällä huomiota palautumisaikaansa. Palautumisaikaa voi tarkkailla heti urheilusuorituksen jälkeen.

- Jos sykkeesi on lähellä normaalin rajaa alle viidessä minuutissa, olet hyvässä kunnossa, hän toteaa.

3. Treenaat säännöllisesti

Hyvän fyysisen kunnon mittari ei ole se, että treenaat hiki hatussa lähes päivittäin. Insiderin artikkelin mukaan jo 150 minuuttia urheilua riittää viikon aikana takaamaan sen, että kuntosi kehittyy. Kunnon kasvua edistää myös voimaharjoittelu noin kaksi kertaa viikossa.

4. Portaat eivät kauhistuta sinua

Jos valitset usein portaat hissin sijaan, on todennäköistä, että kuntosi on riittävän hyvällä tasolla. Portaiden kipuaminen on nimittäin mainiota hyötyliikuntaa arjen kiireiden keskellä.

5. Treenisi sisältää vaihtelua

Hyvässä kunnossa olevan ihmisen keho kestää myös erilaisia urheilumuotoja ja vaihtelevuutta treenissä. Voit olla tyytyväinen kuntoosi erityisesti silloin, jos kroppasi kestää niin juoksulenkin, joogan, kahvakuulailun kuin pyöräilynkin aiheuttaman rasituksen.

6. Huomaat, että unenlaatusi on parantunut

Nukutko paremmin kuin aikaisemmin tai tuntuuko olosi päivän aikana energisemmältä ja tehokkaammalta? Jos vastasit kyllä, on mahdollista, että kuntosi on kasvanut kohisten. Insiderin artikkelissa todetaankin, että säännöllisesti urheilevat ihmiset myös nukkuvat paremmin.

Lue myös: Haluatko paremman muistin? Aerobinen liikunta vaikuttaa erityisesti aivoihin

Lue myös: Kaipaatko vipinää vällyjen väliin? Vain pieni määrä liikuntaa riittää

Lähde: Insider

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat