Kuva: Shutterstock

Ethän treenaa peppua liikaa? Katso miten usein tehokas porrastreeni kannattaa tehdä

02.10.2018 17:45 - Reija Saarinen

Treenikertoja ei kannata haalia viikkoon liikaa, sillä muutoin kehitystä ei pääse tapahtumaan.

Porrastreeni on yksi tämän hetken trendikkäimmistä treenimuodoista. Sitä harrastetaan kaikkialla ja kaiken ikäisten keskuudessa. Suosio ei ole ihme, onhan kyseessä todella tehokas treeni, joka muokkaa etenkin reisiä ja peppua.

Personal trainer Petteri Avolan mukaan portaissa kannattaa treenata monipuolisesti. Portaissa voi tehdä erilaisia spurtteja, hyppyjä ja kyykkyjä.

Vaikka porrastreeni monen mielestä onkin mukavaa, ei sitäkään kannata tehdä liikaa.

- Porrastreeni on hyvä siinä mielessä, että siinä saa tehokkaan treenin ja tulee samalla oltua ulkona. Kannattaa kuitenkin muistaa, että myös levätä täytyy, Avola kertoo Iskelmän Satu Kotosen haastattelussa.

- Mitä vähemmän on harrastanut aktiiviliikuntaa, sitä harvemmin porrastreeniä kannattaa tehdä. Itse suosittelen sitä, että maksimitreeniä portaissa tehdään vain kerran kahdessa viikossa. Jos on vasta aloittelemassa liikuntaa, eli ei ole harrastanut aktiivisesti liikuntaa, niin yksi superkova treenikerta kolmessa viikossa riittää, jos sen lisäksi tehdään myös muuta treeniä, Avola jatkaa. 

Syy on tietenkin siinä, että liian kovaa treenaavan ihmisen keho ei ehdi palautua. Näin ollen ei kehity, eikä varsinkaan jaksa vetää täysillä jokaista treeniä.

Jos siis haluaa peppuun muotoa, kannattaa ottaa porrastreeni haltuun. Sen lisäksi kannattaa kuitenkin muistaa myös muut lajit ja lepo. Niiden avulla pääsee pitkälle.

Lue myös: Tehokkaat pepputreeniliikkeet, jotka pesevät kyykyt mennen tullen - kokeile jo tänään

Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat