Kuva: Shutterstock

Lievitä treenikipua syömällä oikein - 6 ruoka-ainetta, jotka hellivät myös lihaksiasi

11.10.2018 12:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi ananas ja lohi ovat erinomainen lisä aterialle rankan urheilusuorituksen jälkeen.

Rankan liikuntasuorituksen jälkeen on hyvä huolehtia monipuolisesta ruokavaliosta, jotta palautuminen olisi mahdollisimman tehokasta. Tiedetään, että esimerkiksi pähkinät ja kananmunat ovat erinomainen välipala treenaajalle, ja kyseisten raaka-aineiden ravintosisältö hellii myös rasittuneita lihaksia.

Bustle kysyi ravintoterapeuteilta, mitkä muut ruoka-aineet edesauttavat lihasten palautumista.

Chia-siemenet

- Siemenet ovat hyvä omega-3-rasvahappojen lähde, jolloin myös tulehdus lievittyy. Lisää chia-siemeniä esimerkiksi smoothien joukkoon tai ripottele treenin jälkeisen aterian päälle, ravitsemusterapeutti Morgan Bettini ohjeistaa.

Inkivääri

Myös inkivääri hellii treenistä kipeytyneitä lihaksia. Jos inkiväärin lisääminen esimerkiksi smoothien joukkoon ei houkuttele, myös kuuma kupillinen teetä lievittää kipuja.

Ananas

Jos haluat nopeuttaa treenistä palautumista, lääkäri Alex Taubergin mukaan myös ananas on loistava lisä ruokavalioon.

- Ananas lievittää tulehdusta ja sillä voi olla myös särkyä helpottava vaikutus.

Kookosvesi

Riittävä nesteen nauttiminen urheilusuorituksen jälkeen on tärkeää. Ravitsemusterapeutti Rachel Finen mukaan veden lisäksi kookos on hyväksi liikunnan rasittamalle keholle. Kookosvesi sisältää niin kaliumia kuin magnesiumiakin, jotka edistävät lihasten palautumista.

Lohi

- Lohi on täynnä antioksidantteja, omega-3-rasvahappoja ja proteiinia. Nämä kaikki edistävät lihasten palautumista ja lievittävät kipua, hyvinvointivalmentaja Teresa Kay-Aba Kennedy kertoo.

Bataatti

- Bataatit sisältävät c-vitamiinia ja beetakaroteenia, jotka edistävät glykogeenivarastojen uusiutumista rankan urheilusuorituksen jälkeen, Kennedy kertoo.

Lue myös: Miksi treenin jälkeen turvottaa? Syy voi löytyä ruokavaliostasi

Lue myös: Mitä enemmän hikoilee, sitä tehokkaampi treeni? Asiantuntija ottaa kantaa yleiseen uskomukseen

Lähde: Bustle

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat