Kuva: Shutterstock

Kaipaatko lisäenergiaa ilman kofeiinia? Nappaa talteen nopeat välipalavinkit

10.01.2019 19:15 - Katariina Auvinen

Muun muassa hedelmälohko ja maapähkinävoi on erinomainen yhdistelmä.

Käsi ylös, kuka aloittaa aamunsa kahvi- tai teekupillisella? Jos mielit energiaa päiviisi, moni sortuu kolmanteen kahvikuppiin tai vaikkapa energiajuomaan, jotta jaksaisi puskea kiireisen työpäivän lävitse.

Lisäenergian ei aina todellakaan tarvitse tulla kahvista vaan voit napsaista muita terveellisempiä vaihtoehtoja. Women´s Health -julkaisu on listannut tällaisia nopeita ja energiarikkaita välipaloja, joiden luvataan piristävän sinut hetkessä. 

Hedelmälohkot + maapähkinävoi 

Lohko esimerkiksi omena tai banaani ja sipaise päälle pieni määrä maapähkinävoita. Hedelmistä tulevat luonnolliset sokerit piristävät ja maapähkinävoi antaa energiasysäyksen. Lisäksi välipala syntyy nopeasti ja se on helppo napata mukaan. Kun alat tuntea itsesi nuutuneeksi, nappaa hedelmäinen välipala. 

(kuva: Shutterstock )

Täysjyväleipä oliiviöljyllä ja pavuilla 

Jos kaipaat energian lisäksi pientä syömistä tämä on oiva vaihtoehto. Ota täysjyväleipää, ripottele päälle oliiviöljyä sekä murskattuja purkkipapuja. Viimeistele vielä persiljalla tai basilikalla. 

(kuva: Shutterstock )

Edamame-pavut 

Edamame-pavut ovat energiarikkaita aarteita, jotka sisältävät vielä paljon kuitua. Höyrytä edellisenä päivänä tai paahda pannulla, jotta voit ottaa niitä mukaan naposteltaviksi. 

(kuva: Shutterstock )

Raejuusto ja greippi 

Greippi on täynnä vitamiineja, joten napsaise hedelmä puoliksi ja syö se lusikalla. Liitä mukaan raejuusto, joka on proteiinirikas tuote. Tämä kombo auttaa pitämään sinut virkeänä ja kylläisenä. 

(kuva: Shutterstock )

Lue myös: Ruoka-aineet, joita et ole välttämättä keksinyt pakastaa - lue lista

Lue myös: 5 yllättävää makuyhdistelmää, jotka täydentävät erinomaisesti toisiaan – olisitko arvannut?

Lähde: Women´s Health 

Kilpailut

Uusimmat