Kuva: Shutterstock

Kiinnostaako kuntosaliharrastus? Katso ohjeet, joilla pääset alkuun

26.01.2019 21:15 - Karoliina Kotala

Kuntosaliharrastus on erinomainen laji, josta on hyötyä koko keholle ja terveydelle.

Tammikuu on monella uuden, aktiivisemman elämän alku ja kuntosalijäsenyyksiä solmitaankin tiuhaan vuoden alussa. Salitreeniä aloittaessa olisi kuitenkin hyvä tietää, millaisiin painoihin tarttuu ja mitkä ovat omat tavoitteet.

Kuntosaleilla on nykyisin tarjolla monipuolisia palveluita ja halutessaan itselleen voi kustantaa oman personal trainerin. Jos personal trainer ei tunnu tarpeelliselta, kannattaa ammattilaisen kanssa suunnitella oma saliohjelma, jonka avulla treenaat omia tavoitteitasi kohti. Alla muutama ohje sopivien painojen ja toistojen valintaan:

Aloittelija

Jos aloittelet saliharrastusta ensimmäisiä kertoja, aloita neljän kilon käsipainoilla ja tee liikkeet hitaasti ja huolellisesti. Tee kummallakin kädellä 10-12 toistoa, viimeisten kolmen toiston tulisi tuntua jo todella haastavilta.

Haluatko kiinteytyä?

Jos tavoitteena on kiinteytyminen salitreenin avulla, tee 15-20 toistoa. Jos 20 toistoa tuntuu helpolta, ota hiukan raskaammat painot.

Haluatko lihasta?

Jos tavoitteenasi on kiinteytymisen sijaan lihasmassan kasvattaminen, tee liikkeet neljänä päivänä viikossa. Pyri siihen, että 13. ja 14. toistot tuntuvat jo erittäin raskailta. Jos toistot tuntuvat helpolta, vaihda paiot raskaampiin.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: Personal trainer kertoo kolme suurinta virhettä, jotka moni tekee kuntosalilla - oletko sortunut?

Kilpailut

Uusimmat