Kuva: Shutterstock

Peiton avulla eroon stressistä – painotetulla peitolla on tutkitusti runsaasti terveyshyötyjä

03.03.2019 14:15 - Elina Knaapi

Painavampi peitto alentaa verenpainetta ja hidastaa sykettä.

Painotettu peitto kasvattaa suosiotaan. Normaalista peitosta se eroaa siten, että se on juurikin painavampi. Painon sanotaan lisäävän nukkujan turvallisuuden tunnetta. 

Painotettu peitto rauhoittaa ja auttaa nukahtamaan. Myös näyttelijä Antti Holma vannoo painotetun peiton nimeen podcastissaan Auta Antti!

Sen lisäksi, että painotettu peitto pitää nukkuessa lämpimänä, sillä on myös tutkitusti osoitettuja hyötyjä. Peiton paino tuottaa halauksen tunteen ja juurruttaa nukkujan sänkyyn. Sensaatio vapauttaa mielihyvää lisääviä hormoneja, jotka vähentävät ahdistusta.

Painotettujen peittojen hyötyjä on jopa tutkittu. Tutkimusten mukaan kehon painaminen alas säätelee unen aikaista kortisolin eritystä. Kortisoli on stressihormoni, jota erittyy ahdistuneena.

Halauksen simulointi vapauttaa oksitoksiinia, joka esimerkiksi alentaa verenpainetta, hidastaa sydämen sykettä ja rentouttaa. Peiton aiheuttama halauksen tunne voi myös vapauttaa serotoniinia, joka vähentää stressiä.

Jos harkitset painotetun peiton hankintaa, kannattaa valita peitto, joka painaa noin 10 prosenttia omasta kehonpainosta. Parantaaksesi unensaatia entisestään, vähennä hieman huoneen lämpötilaa ja käy sitten lepäämään peiton alle turvaan.

Lue lisää: Tee yöstäsi levollisempi ja aamustasi nautinnollisempi - lue vinkit, joiden avulla onnistut

Lue lisää: Nukutko koirasi kanssa samassa sängyssä? Se takaa paremmat yöunet kuin kumppanin kanssa

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat