Kuva: Shutterstock

Tuo liikuntaa ja terveyttä arkeen: 4 tehokasta niksiä liikkua enemmän kotona

15.06.2019 22:15 - Karoliina Kotala

Liikunnan lisääminen ei aina vaadi kotoa lähtemistä tai pitkää suunnittelua, vaan parhaimmillaan se on helppoa ja spontaania.

Monen toiveissa on lisätä liikunnan määrää arjessa, mutta usein sille tuntuu olevan vaikea löytää aikaa. Pienillä ammattilaisten nikseillä liikunnan ja terveelliset elämäntavat voi tuoda osaksi arkea ja helpoksi tehdä pitkin päivää:

Matto valmiiksi

Aseta jumppamatto keskellä olohuoneen lattiaa, jossa se saa olla aina käyttövalmiina. Vaikka se ei olekaan kaunein sisustuselementti, se muistuttaa näkösällä sinua liikkumaan ja siinä voi tehdä treeniliikkeitä television katselun ohessa tai vaikkapa mainoskatkon aikana.

Kaukosäädin kauemmaksi

Pidä kaukosäädin kaukana itsestäsi, vaikkapa toisella pöydällä ja sen vieressä esimerkiksi jumppapalloa tai treenikuminauhaa. Kun nouset vaihtamaan kanavaa, voit samalla tehdä muutaman jumppaliikkeen.

Käsipainot valmiiksi

Aseta käsipainoja eri puolille asuntoa, jotta voit tarttua niihin ja tehdä lyhyet treenit useamman kerran päivän aikana osuessasi kohdalle.

Napostele terveellisesti

Monessa kodissa terveelliset naposteltavat eivät ole kovassa huudossa, mutta ne kannattaakin asettaa näkyville, josta niitä on helppo ohimennen nauttia. Asettele siis marjoja, pähkinöitä ja muita terveellisiä eväitä kulhoihin pöydille ja varmasti perheen pienimmätkin nauttivat päivän aikana enemmän terveellisiä naposteltavia.

Lähde: Shape

Lue myös: Epämääräiset oireet, jotka voivat kieliä ettet ole terve - katso lista

Kilpailut

Uusimmat