Kuva: Shutterstock

Näetkö eroottisia unia? Seksiunet ovat yleisempiä kuin koskaan yllättävästä syystä

10.07.2019 08:45 - Senni Loikala

Yleinen asenneilmapiiri seksiä ja seksuaalisuutta kohtaan voi osaltaan vaikuttaa siihen, miten hyvin eroottiset unet jäävät mieleen.

Tuoreesta saksalaisen Freiburgin yliopiston tekemästä tutkimuksesta selvisi, että nuoret naiset kertovat nähneensä kolme kertaa enemmän eroottisia unia kuin heidän isoäitinsä 50 vuotta sitten. Tutkimus on julkaistu Psychology & Sexuality -lehdessä.

Tutkimukseen osallistui reilu 2900 miestä ja naista, jotka olivat iältään 16-92-vuotiaita. Osallistujat vastasivat kysymyksiin heidän unistaan.

Yleisiä erityisesti nuorilla aikuisilla

Tuloksista kävi ilmi, että noin 18 prosenttia osallistujien kaikista mieleen jääneistä unista oli seksuaalisesti latautuneita. Tähän luettiin myös unet, jotka liittyivät esimerkiksi flirttailuun ja suuteluun. Erityisesti nuoret ja nuoret aikuiset näkivät paljon eroottisia unia: 16-30-vuotiailla naisilla peräti noin 22 prosenttia unista olivat tällaisia, ja saman ikäisillä miehillä luku oli noin 25 prosenttia.

Tuoreen tutkimuksen tuloksia verrattiin kahteen aiempaan vastaavaan tutkimukseen, jotka olivat vuosilta 1966 ja 1998. Tuolloin molemmissa tutkimuksissa vain alle neljä prosenttia naisista ja 12 prosenttia miehistä kertoi nähneensä eroottisia unia.

Hyvät unet voivat jäädä helpommin mieleen

Minkä takia seksiunia nähtäisiin nykyään enemmän kuin menneinä vuosikymmeninä? Yksi syy voi löytyä asenneilmapiirin muuttumisesta seksiä ja seksuaalisuutta kohtaan. Nykyään seksiunien näkeminen ei välttämättä aiheuta häpeää yhtä yleisesti kuin aiemmin.

Tiedossa on myös, että ihmiset saattavat herättyään muistaa hyvät unet ikäviä unia todennäköisemmin. Koska seksuaalisesti latautuneet unet eivät aiheuta enää useimmille häpeää, voivat monet pitää niitä mieluisina unina, ja siten ne saattavat iskostua muistiin aiempaa paremmin hyvin.

Uutisoimme kesäkuussa, mitä siitä seurasi, kun eräs ihminen nukkui 28 yötä putkeen samoissa petivaatteissa. Pääset juttuun tästä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat