Kuva: Shutterstock

Laihduttaja, ovatko kävelylenkit osa treenejäsi? Kävelynopeus, jolloin rasva palaa tehokkaimmin

31.07.2019 16:15 - Emmi Moilanen

Sykkeen tarkkailu paljastaa paljon treenisi tehosta.

Kävelylenkit ovat erinomainen vaihtoehto painon pudottajan treenikalenteriin. Liikunta hellii kehoa ja tuo myös hyvää mieltä. Jos tavoitteenasi on edellä mainittujen lisäksi myös tehokas rasvanpoltto, on hyvä kiinnittää huomiota siihen, millaisella vauhdilla kävelee.

Popsugar-sivusto haastatteli valmentaja Jennifer Giamoa ja fysioterapeutti Molly Canua, jotka ohjeistivat laihduttajalle sopivan tahdin kävelylenkeille.

The British Heart Foundation mukaan 150 minuuttia reipasta kävelyä viikossa hellii myös sydämesi terveyttä.

- Jos syke ei nouse vähintään 70 prosenttiin maksimisykkeestäsi yli puolen tunnin ajaksi, on todennäköistä, että paino ei putoa kovin nopeasti, Giamo kertoo.

Tämä tarkoittaa siis sitä, kävelylenkit tulisi suorittaa reippaalla tahdilla. Jos treenaat juoksumatolla, Popsugarin artikkelissa kerrotaan, että viisi kilometriä tunnissa tai enemmän on vauhti, johon painon pudottajan olisi hyvä pyrkiä.

Muista, että keho kaipaa myös vaihtelua, joten omia kävelylenkkejä on hyvä varioida aika ajoin. Pääset lukemaan tästä ohjeet, joiden avulla tehostat rasvanpolttoa 30 minuutin lenkin aikana.

- Jos teet saman puolen tunnin kävelyn joka päivä, kehosi sopeutuu siihen, eikä ennen pitkää polta yhtä lailla kaloreita kuin aiemmin. Kävele välillä siis nopeammin, hyödynnä ylämäkiä tai tee pidempi lenkki, Canu ohjeistaa.

Lue myös: Milloin treeni rasittaa kehoa enemmän kuin pitäisi? Hälytysmerkit, jotka jokaisen tulisi tunnistaa

Lue myös: Kyllästyttääkö tavallinen kävely- tai juoksulenkki? Ota haltuun treeni, joka vie aikaa vain 30 minuuttia

Lue myös: Pientä flunssaa, mutta et osaa päättää, voitko treenata vai et - yksinkertainen sääntö auttaa sinua

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat