Kuva: Shutterstock

Täydellinen taukojumppa istumatyöläiselle - 7 venytystä hartiaseudulle

08.01.2023 12:15 - Minttu Tikkanen

Istumatyössä taukojumppa tulee tarpeeseen!

Erityisesti tietokonetyöläiselle pieni taukojumppa on säännöllisesti paikallaan. Näytön edessä tulee usein kyyristeltyä huonossa asennossa, joten erityisesti hartioiden seutu kaipaa todennäköisesti liikettä.

Bustle-sivusto listasi seitsemän venyttelyliikettä, jotka on suunnattu suoraan niskan, hartioiden ja olkapäiden alueelle.

Kokeile näitä

1. Pidä käsivarret rennosti sivuilla hieman koukussa ja rutista lavat yhteen. Pidä rutistusta hetken aikaa, rentouta ja toista liike.

2. Seiso suorassa kädet sivuilla ja nostaa olkapäät niin korkealle kohti korvia kuin pystyt. Pidä niitä ylhäällä muutama sekunti, rentouta ja nosta uudelleen muutaman kerran.

3. Kolmanteen venytykseen tarvitset avuksesi myös kuminauhan. Istu selkä suorana ja jalat yhdessä suorina edessäsi. Hivuta kuminauha jalkapohjien takaa lenkiksi ja pidä päitä molemmilla käsilläsi kiinni. Vedä kuminauhaa itseäsi kohti niin, että vain kädet koukistuvat ja selkä pysyy suorana. Palauta kuminauha välillä rennoksi ja toista soutuliikettä useita kertoja.

4. Vaihda perinteinen punnerrus astetta kevyempään seinäpunnerrukseen, joka on kuitenkin erinomainen liike hartioille. Aseta kädet levään asentoon ja punnerra itseäsi niiden välissä kuin tekisit tavallista punnerrusta.

5. Ota tukeva asento seisten ja toisella kädellä kiinni toisesta olkavarrestasi. Venytä kättä suorana ristikkäiselle puolelle niin, että olkavarsi saa pienen kiertoliikkeen. Toista toisin päin.

6. Risti kädet selän takana ja työnnä niitä yhdessä taakse niin, että myös olkapäät saavat venytystä ja rintakehä työntyy ulospäin. Voit kevyesti keinutella ristittyjä käsiäsi puolelta toiselle.

7. Ota avuksesi esimerkiksi harjan varsi ja tartu siitä leveällä otteella kädet kaukana toisistaan. Nosta harjaa käsien välissä ylöspäin olkapäiden ylle ja taivuta kevyesti taaksepäinkin, jos kykenet. Voit myös kallistaa vartta ylhäällä puolelta toiselle, jolloin myös kyljet saavat venytystä.

Lue myös: Trendiksi noussut laji näyttää kepeältä ja hauskalta, mutta kehittää uskomattoman monia lihaksia

Lue myös: Monen inhokkiliike on tehokas treeni, kun otat näppärät vinkit haltuun

Lue myös: 10 000 askeleen suositus ei olekaan paras mittari - enemmän väliä on yhdellä asialla

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat