Kuva: Shutterstock

Käytätkö meikkiä urheillessa? Tutkimuksen mukaan ei välttämättä kannattaisi

16.03.2024 10:15 - Jasmin Mikkilä

Ihotautilääkärit eivät myöskään suosittele meikin kanssa nukkumista.

Useimmat ihmiset poistavat aina meikit ennen nukkumaanmenoa välttääkseen iho-ongelmien syntymistä. Kuinka moni taas poistaa meikit ennen urheilemista? 

Korean kansallisessa yliopistossa on tehty tutkimus, jonka tulokset osoittivat, että raskaan meikin, kuten paksun meikkivoiteen käyttäminen urheilun aikana voi johtaa erilaisiin iho-ongelmiin. Tuloksissa huomattiin, että meikattu iho rasvoittui treenin aikana enemmän kuin meikitön. Kun iho ei pääse meikin alla hengittämään vapaasti, voi syntyvä hiki helpommin tukkia ihohuokosia. Tutkimusta johtanut Dongsun Park kertoo Healthline-julkaisulle ihmisten käyttävän meikkiä urheilun aikana kasvavassa määrin. 

Tutkimukseen osallistui 43 tervettä opiskelijaa, joista 20 oli miehiä ja 23 naisia. Meikkivoidetta laitettiin tutkittaville otsaan sekä poskipäihin toiselle puolelle kasvoja, kun taas toinen puoli kasvoista jätettiin ilman meikkivoidetta. 

Mitä meikkiä urheillessa on suositeltavaa käyttää?

Jos meikkiä urheillessa kuitenkin silti haluaa käyttää, kannattaa Parkin mukaan valita kevyempi, öljytön meikkivoide. Esimerkiksi BB- tai CC-voiteet ovat kevyempiä vaihtoehtoja meikkivoiteen sijaan.

Ripsiväri, eyeliner ja huulipuna taas eivät välttämättä aiheuta samalla tavalla iho-ongelmia, koska niitä ei levitetä koko kasvoille, kuten meikkivoidetta. 

Meikit pois myös ennen nukkumaanmenoa

Ihotautilääkärit eivät myöskään suosittele meikin jättämistä kasvoille nukkumaan mennessä. 

New Yorkissa toimiva ihotautilääkäri Brendan Camp kertoo Healthlinelleettä myös nukkumaan mennessä meikki kannattaa poistaa, jotta ihohuokoset saavat hengittää. Myös Camp on samoilla linjoilla siitä, että meikki voi tehdä hallaa myös urheillessa.

- Syy siihen, miksi meikit kannattaa poistaa ennen nukkumaanmenoa johtuu siitä, että meikki voi yhdessä öljyn ja kuolleiden ihosolujen kanssa tukkia ihohuokoset ja edistää aknen muodostumista. Sama pätee myös meikin käyttämiseen urheilun aikana, Camp kommentoi. 

Lue myös: Yllättävä meikkitrendi on noussut suureen suosioon - hitti vai huti?

Lue myös: Jokainen askel on tärkeä - jo hyvin pienikin määrä liikuntaa vaikuttaa aivoihin merkittävästi

Lue myös: Haluatko selvitä vain yhdellä venytyksellä? Ota käyttöön "maailman paras venytys"

Lähde: Healthline

Kilpailut

Uusimmat