KalPa tyly isäntä Niiralassa

11.10.2014 21:27 - Joonas Hepola

Kärpät kärsi lauantai-illan liigakierroksella tappion KalPan vieraana Kuopiossa. Kotijoukkue otti hyvällä puolustuspelaamisella makoisen revanssin lopulta 2-0-lukemin. Perjantaina Kärpät voitti joukkueiden kohtaamisen Oulussa 4-1.

KalPa siirtyi ottelun avauserässä johtoon, kun kotijoukkue hyödynsi ylivoimapelinsä. Kärpistä jäähypenkille istahti tshekkihyökkääjä Ivan Huml saatuaan rangaistuksen menemällä ylimääräisenä pelaajana maalinedustilanteeseen pullistemaan. Eilen kuopiolaisten ainokaisen viimeistellyt Mikael Ruohomaa tarjoili ja Jukka Vuotilainen iski neliön keskeltä kiekon verkkoon ohi kärppävahti Tomi Karhusen.  Syöttöpisteen merkkautti tililleen Pittsburghin leirityksestä takaisin Kuopioon palannut Kasperi Kapanen. Avauserä tarjosi paljon tunnetta, jossa useat tilanteet jatkuivat pienellä nahistelulla.

Maalittomassa toisessa erässä ei hienouksia nähty. Molemmat joukkueet pelasivat todella tarkasti, eikä Kärpät löytänyt keinoja ohittamaan kuopiolaisten tiivistä keskialuetta. Parhaat paikat tarjoiltiin Sakari Manniselle, joka pääsi kahdesti yrittämään maalintekoa paraatipaikalta. Uran ensimmäinen liigamaali kärppäpaidassa jäi kuitenkin vielä tekemättä. KalPa-vahti Eero Kilpeläiselle kirjattiin erässä ainoastaan kolme torjuntaa.

Heikommasta erästä sisuuntuneena Kärpät saapui päätöserään paremmalla ilmeellä ja rakenteli heti alkuun muutaman vaarallisen tilanteen. Kolmosketju karvasi kiekon hyökkäyspäädyssä, jonka jälkeen kultakypärää kantanut Julius Junttila tarjoili Joonas Donskoille makoisen passin neliön keskelle, mutta KalPan maali säilyi edelleen puhtaana. Jatkotilanteessa paikan järjestänyt pääsi yrittämään vanhanaikaista, mutta kiekko pysähtyi KalPa-puolustajan luistimeen.

Kärppien herättyä takaa-ajoon iski kuitenkin toistamiseen kotijoukkue. Kärppien kolmosketjua juoksutettiin omalla alueellaan, jonka jälkeen Janne Keräsen terävän laukauksen ohjasi maalin edestä verkkoon Jaakko Rissasen. Osuma oli Kärpille kuin isku vasten kasvoja piristyneen erän alun jälkeen. Ottelun loppuminuuteilla Kärpät pääsi hakemaan kavennusta kuudella neljää vastaan Janne Kolehmaisen istahdettua jäähylle ja päävalmentaja Lauri Marjamäen kutsuessa maalivahtinsa vaihtoaition puolelle.

Enempää maaleja ei kuitenkaan nähty ja tiiviisti keskialuetta ja omaa maaliaan puolustanut KalPa otti makoisan revanssin perjantain kärsityn tappion jälkeen. Kärpät kohtaa seuraavaksi tiistaina kotiottelussa Turun Palloseuran. Ottelu alkaa Raksilassa kello 18.30. Radio Cityn Kiekkoradion lähetys käynnistyy tuntia aiemmin.