Yölintu palaa tänään estradeille - haastattelussa Simo Silmu

19.09.2012 15:00 - Antti Granlund

Yölintu esiintyy tänään Levin Hulluporo-Areenalla. Kyseessä on yhtyeen ensimmäinen konsertti laulaja Simo Silmun hoitoon hakeutumisen jälkeen.

Iskelmä kertoi 28. elokuuta Yölinnun laulusolistin hakeutuneen katkaisuhoitoon omasta aloitteestaan. Hoitosuunnitelmaan kuului, että laulaja sai olla rauhassa, eikä hän hoidon alkuvaiheessa tavannut edes lähiomaisiaan.

Iskelmän Hannu Aholaita keskusteli tänään keskiviikkoan Simo Silmun kanssa illan keikasta ja laulajan voinnista.

Simo Silmu, mikä on henkilökohtainen vointisi tällä hetkellä?

- Erittäin loistava. Jännityksellä vähän odottelee, mitä ilta tuo tullessaan, mutta mennään soitellen sotaan niin kuin soittajan kuuluu tehdä.

Tässä on ollut vähän taukoa, jännittääkö illan keikka?

- No en tiedä, ihan hyvillä mielin tässä treenataan ennen keikkaa. Kyllähän se aina vähän jännittää, kun tauon jälkeen lähtee uudestaan, mutta äkkiä palaset kuitenkin loksahtelevat kohdalleen.

Yölintu täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Olette myyneet yli 500 000 albumia, onko uuden levyn suhteen paineita?

- Minulla ei henkilökohtaisesti ole ikinä ollut varsinaisia odotuksia levymyynnin suhteen, mutta toivottavasti mukana on biisejä, jotka koskettavat ihmisiä.

- Siinä on aina sellainen pieni synnyttämisen tuska ja odotus, mutta se pitää hyväksyä sellaisena kuin se on.

Yölinnun uusi albumi Minne maailma kuljettaa ilmestyy 28. syyskuuta. Levy on tänä viikonloppuna ennakkosoitossa Iskelmässä. Yhtyeen ajantasainen keikkakalenteri on nähtävissä täällä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat