Oletko vihainen puolisollesi? 6 ohjetta riitatilanteeseen

09.10.2015 14:00 - Emma Ylistalo

Riitatilanteissa tulee vihaisena helposti sanottua asioita, joita ei oikeasti tarkoita. Ohjeet auttavat sinua ratkaisemaan riitatilanteet viisaasti.

Avioliitossa olevat varmasti tietävät, että joskus tulee oltua puolisolleen vihainen. Vihaisena tulee usein myös loukattua toista, sillä silloin emme aina tee parhaita mahdollisia valintoja. Lue alta kuusi asiaa, jotka auttavat selviämään riitatilanteesta, vaikka olisitkin vihainen.

1. Kommunikoi avoimesti ja rehellisesti

Älä väitä ettei mikään ole vialla, jos sinusta selvästi näkee, että jokin asia vaivaa sinua. Älä siis laita puolisoasi arvailemaan miksi olet vihainen. Puhukaa asiasta avoimesti, sillä kommunikaatio on ensimmäinen askel kohti sopua.

2. Ota vastuu omista teoistasi

Muutamassa todella harvassa tapauksessa vika saattaa olla kokonaan puolisossasi, mutta useimmiten sinullakin on osasi riidassa. Ota vastuu omasta roolistasi sotkussa, jolloin myös kumppanisi on helpompi myöntää omat virheensä.

3. Sopikaa asiat mahdollisimman pian

Älä kanna kaunaa ja vedä syytöksiä esiin kuukausia myöhemmin riidassa, jolla ei ole mitään tekemistä aikaisemman kinan kanssa. Selvittäkää erimielisyydet saman tien, ettei niitä tarvitse kaivaa uudestaan esiin.

4. Älä rankaise

Kumppanisi on partnerisi, ei lapsesi. Saat huutaa hänelle välillä, mutta ei ole sinun tehtäväsi rangaista häntä.

5. Älä valita muille

Jos puolisosi on loukannut sinua, on luontainen taipumus valittaa siitä. Tällä saattaa kuitenkin olla tuhoisat seuraukset. Älä siis avaudu riidoistanne sosiaaliseen mediaan tai kokoa ystäväjoukkoasi haukkumaan yhdessä puolisoasi. Se ainoastaan myrkyttää suhdetta.

6. Älä kosta

Kun kumppanisi tekee väärän valinnan, sinulla on mahdollisuus olla armollinen. Kumppanin virhe ei oikeuta sinua tekemään huonoa valintaa puolestasi. Anna nopeasti anteeksi. Armollisuus luo terveen avioliiton.


Lähde: Family Share

Lue myös: Kestävän avioliiton resepti: "Nukkukaa yhdessä, olkaa myönteisiä"

Kilpailut

Uusimmat