Milloin pyydät toiselta liikaa? Parisuhteessa tukahduttaminen alkaa pienin askelin

01.04.2016 11:20 - Anna Hopi

Vapaus on elinehto pitkälle parisuhteelle.

Tuolloin on hyvä miettiä miten osoittaa kunnioitusta kumppanilleen tavanomaisen käytöksen kanssa. Toisen kontrolloiminen pienissä asioissa ei ole paha - on kiva varmistaa, että kylään mennään ajoissa ja että likaiset vaatteet löytyvät pyykkikorista sovitusti. On kuitenkin olemassa asioita, joihin ei kannata kajota, jos haluaa suhteen kestävän.

1. Toivot kumppaniltasi, ettei hän koskaan kiinnittäisi huomiota toiseen mieheen/naiseen.

Uskollinen puoliso ei kiinnitä sen kummempaa huomiota viehättäviin ihmisiin, jos suhteessa on kaikki hyvin. Mikäli asetat kovat kiellot, mieli ajautuu enemmän kohti kiellettyjä asioita.

2. Pyydät kumppaniasi luopumaan henkilökohtaisista ja ammatillisista intohimon aiheistaan.

Ihmisen onnellisen elämän askeleet tulevat siitä, että hän saa toteuttaa itseään ja kehittyä sekä kasvaa ihmisenä. Parisuhteessa olemme usein valmiita luopumaan monista asioista tehdäksemme toisen onnelliseksi. Älä kuitenkaan vaadi kumppania olemaan joku toinen ihminen kuin hän on.

3. Haluat, että toinen muuttuu ja on erilainen.

Pariskunnalla on usein toisia tukevia piirteitä, yhteneväisyyksiä ja eriäväisyyksiä. Kun huomaat, että olettekin joissain asioissa erilaisia, ja teillä on esimerkiksi erilaisia kiinnostuksenkohteita, niin anna asian olla. Tekee hyvää olla välillä erikseen ja voit esimerkiksi paneutua omaan neulomisharrastukseen, kun mies käy pelaamassa pokeria kavereiden kanssa. Pääasia on, että teillä on tarpeeksi yhteisiä harrastuksia. Usein erilaiset mielipiteet tekevät keskustelusta kiinnostavamman ja elämäkin maistuu tuoreemmalta.

4. Et suostu viettämään aikaa hänen ystäviensä tai perheensä kanssa.

Vaikka et nauttisikaan ajasta hänen parhaiden kavereidensa kanssa tai et millään jaksaisi Anja-anoppia, niin puolison takia on joskus tehtävä myönnytyksiä. Kun teette yhdessä asioita ja menette yhdessä edustamaan tilaisuuksiin, vahvistatte samalla suhdettanne. Partnerisi tietää, että toimitte yhdessä tiiminä, ettekä aina omin päin.

Lähde: Family Share.

 

 

Mistä tiedät kohdanneesi oikean kumppanin? Miehet kertoivat, miten tunnistivat kohdanneensa Sen Oikean. Lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat