Kuva: AOP

Portugalin viisuvoittaja hurmaa vaatimattomuudellaan: "Ensi kuussa kukaan ei enää muista tätä"

14.05.2017 12:15 - Iiro Myllymäki

Portugali voitti Euroviisut ensimmäistä kertaa. Voittaja Salvador Sobral toivoo, että hänen voittonsa muuttaa Euroviisujen musiikillista suuntaa.

Portugali vei voiton tämän vuoden Eurovision laulukilpailussa. Portugalin edustajana oli Salvador Sobral, ja hänen herkkä voittokappaleensa on nimeltään Amar Pelos Dois. Kyseessä on Portugalin ensimmäinen euroviisuvoitto. Portugali on osallistunut kilpailuun vuodesta 1964 lähtien. Voittokappaleen on kirjoittanut Salvador Sobralin sisko Luisa Sobral.

Sympaattinen Salvador Sobral ei selvästikään halua tehdä voitostaan suurta numeroa. Voiton jälkeen Euroviisujen toimittaja haastatteli Sobralia, ja laulaja kommentoi voittoaan vaatimattomasti.

- On mahtavaa voittaa, mutta ensi kuussa kukaan ei enää muista tätä. Tällaisessa maailmassa elämme. Ihmiset jatkavat työntekoa ja musiikin tekemistä. Se on se, millä on todella merkitystä, ei tällä, Sobral kommentoi.

Voit katsoa videon tästä haastattelusta alla olevalta YouTube-videolta:

Samansuuntaisia lausuntoja Sobral antoi myös voiton jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Mies kertoi, että aikoo jatkaa elämäänsä kuten ennenkin ja suuntaa kesällä kiertueelle.

- Tämä on hauskaa, mutta eipä kukaan muista tämänpäiväistä voittoa enää huomenna, Sobral kommentoi vitsikkäästi Eurovision.tv:n mukaan.

Mies toivoo, että hänen euroviisuvoitollaan on vaikutusta paitsi Euroviisuihin, myös popmusiikkiin laajemmin. Romanttinen ja nostalgisesti keinahteleva voittokappale on kaukana loppuun asti hiotusta hittipopista, joka on valloillaan radioiden soittolistoilla ja myös Euroviisuissa.

- En ole koskaan kirjoittanut kappaletta, jotta saisin soittoja radiokanavilla. Tämän kilpailun ja kauniin kappaleeni jälkeen ihmiset tuntevat minut paremmin. Niin se varmaan menee, ja olen tyytyväinen siihen, Sobral sanoo.

Alta voit katsoa Sobralin finaaliesityksen:

Suomi tippui täpärästi finaalista

Toiselle sijalle Portugalin jälkeen sijoittui Bulgarian Kristian Kostov Beautiful Mess -kappaleella. Kolmannelle sijalle kipusi Moldova. Moldovan Sunstroke Project -bändin esityksessä huomiota sai osakseen erityisesti Epic Sax Guy -lempinimellä tunnettu saksofoninsoittaja, joka nousi aiemmin Euroviisuissa esiintyessään nettimeemiksi.

Suomen Norma John ei päässyt finaaliin. Eilisen finaalin jälkeen selvisi, että Suomen sijoitus oli omassa semifinaalissaan 12., kun kymmenen parasta pääsi jatkoon finaaliin. Tuloksiin vaikuttivat yhtä paljon yleisön antamat äänet ja raatien antamat äänet. Pelkillä yleisöäänillä Norma John olisi niukasti mennyt jatkoon, sillä yleisöäänissä Leena Tirrosen ja Lasse Piiraisen muodostama duo sijoittui kymmenenneksi.

Lue myös: Venäjä poistui kohun saattelemana tämän vuoden Euroviisuista - ei esitä kisaa edes tv:ssä

Lähteet: Eurovision.tv, Metro.co.uk, Eurovision.tv

Kilpailut

Uusimmat