Kuva: Joonas Hepola

HS: Simo Silmu ollut puoli vuotta juomatta: "Alkoi kyllästyttää koko juopottelu"

11.04.2018 10:45 - Iiro Myllymäki

Simo Silmu kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että korkki on pysynyt täysin kiinni puoli vuotta.

Yölintu-yhtyeen solisti Simo Silmu, 40, on kertonut Helsingin Sanomien haastattelussa avoimesti alkoholiongelmastaan. Silmu on yksi monista iskelmätähdistä, joita päihderiippuvuus on piinannut. Mies myöntää suoraan, että Yölinnun alamäki johtui hänen alkoholismistaan. Tämän takia keikkoja peruuntui, ja Silmun sekava keikkakäytös nousi monesti otsikoihin asti.

Nyt asiat ovat Silmun mukaan toisin. Hän ei omien sanojensa mukaan ole juonut puoleen vuoteen lainkaan alkoholia, ja keikoillakin hän on ollut selvinpäin jo yli kahden vuoden ajan.

Miehen mukaan alkoholiongelma alkoi kehittyä vaivihkaa. Kun yhtye alkoi saada yhä enemmän suosiota, keikka-arki helpottui eikä bändiläisten tarvinnut esimerkiksi ajaa itse autolla keikoille, vaan keikkabussi kuljetti paikasta toiseen. Tämä mahdollisti juomisen. Muusikkopiireissä tuttua on, että takahuonetarjoiluissa on usein alkoholia, ja keikkojen yhteydessä juomien tarjoajia riittää muutenkin. Pahimmillaan Silmun tilanne oli hänen omasta mielestään nelisen vuotta sitten.

- Silloin tuli mokailtua ja dokailtua, Silmu sanoo HS:lle.

Vuosien aikana Simo Silmu on yrittänyt monesti lopettaa juomistaan eri keinoilla. Hän on oppinut, että tärkeintä lopettamisessa on se, mitä pään sisällä tapahtuu. Kun itse todella tajuaa lopettamisen tarpeellisuuden, on lopulta helppoa valita alkoholiton elämä.

- Loppujen lopuksi alkoi kyllästyttää koko juopottelu. Ei siitä tule kuin sanomista, Silmu sanoo.

Simo Silmu tiedostaa maineensa alkoholisoituneena iskelmätähtenä ja sen, että tuo maine saattaa seurata häntä lopun ikäänsä.

- Osa väestä tulee keikoille katsomaan, missä kunnossa olen. En tiedä, loppuuko se ikinä, Silmu sanoo.

Yölintu on tässä kuussa julkaisemassa uuden albumin monen vuoden tauon jälkeen. Voit kuunnella albumilta lohkaistun ensisinglen alta.

Lue myös: Yölinnusta pois potkittu Matti Silmu lähtee soolouralle - "Ei ole mitään menetettävää"

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat