Kuva: Emmi Moilanen

Sami Hedberg pilkkaa itseään lavalla, ja se näkyy myös elokuva-arvosteluissa: "Julmia lausahduksia"

17.02.2020 20:15 - Henna Koste

Koomikko-näyttelijä Sami Hedberg tähdittää Se mieletön remppa -elokuvaa. Hän tietää, että kriitikoiden henkilöarvosteluissa voi törmätä myös julmiin kuvauksiin.

Koomikkona tutuksi tullut Sami Hedberg, 38, nähdään jälleen valkokankaalla, kun Se mieletön remppa saa ensi-iltansa tulevana perjantaina. Komediassa Hedbergin vastanäyttelijänä nähdään Kiti Kokkonen

Kyseessä on Luokkakokous-elokuvien tekijöiden teos, jossa kuitenkin myös paljon draaman elementtejä, ja talon lisäksi rakennetaan myös parisuhdetta. 

- Kritiikkiä saa olla, mutta olisi hyvä, että se olisi rakentavaa. Jossain arvosteluissa on ehkä vähän liian nopeasti tehty tulkintoja ja ollut hämärän peitossa ollut se, onko tässä Sami Hedberg vai roolihahmo. Mehän menemme käsikirjoituksen mukaan. Valmis elokuva on monen ihmisen aikaansaannos ja teos. Henkilöarvosteluissa voi tulla liian suoria ja jopa ihan julmia lausahduksia. Se on ollut mielenkiintoista luettavaa. Kun muistaisi vain sen, että siinä on rooli, joka tehdään, Hedberg toteaa.

Kiti Kokkonen ja Sami Hedberg tähdittävät Se mieletön remppa -elokuvaa, jossa Maija ja Jalmari perivät unelmiensa talon. (kuva: Solar Films / Tiia Öhman)

Hedberg toteaa, että 15 vuoden stand up koomikon uralla lienee osuutta asiaan. 

- Olen oma itseni lavalla. Kerron omasta elämästäni. Olen puhunut omasta ylipainostani ja tehnyt siitä huumoria. Sekin on esitys ja tapa saada ihmiset nauramaan. Se voi ehkä tässä tilanteessa muodostaa sen ajatuksen, että "kyllähän se kestää mitä vaan, kun hän on esiintyjä ja koomikko ja tekee itsestäänkin pilaa". Ei se mene niin. Jokainen ihminen on periaatteessa ajatteleva kokonaisuus, jolla on myös tunteet, Herdberg huomauttaa. 

Toisaalta hän iloitsee vuosien kokemusta. Julkisessa ammatissa työskennellessä on väistämättä tullut arvostelun kohteeksi, jolloin paksusta nahasta on hyötyä. 

- Välillä se voi tuntua erilaiselta. Kaikessa, mitä teen on tarkoitus saada ihmiset viihtymään, mutta joku voi ottaa liian tosissaan huumorin tekemisen, Hedberg toteaa viitaten arvosteluihin. 

Herdberg painottaa, että elokuvana Se mieletön remppa on aivan erilaisen kuin Luokkakokous-elokuvat. 

- Tässä on kasvutarina, ainakin päähenkilön Jalmarin kohdalla. Draamallisia kohtauksia on todella paljon, ja niitä oli mielenkiintoista päästä tekemään. Siellä nyyhkitäänkin. Se on aitoa näyttelemistä. Tämä on siis eri genre. Minulla on tosin muutamia sivurooleja, joista tulee komediallisia pläjäyksiä, mikä tasapainottaa. Kyseessä on hyvän mielen elokuva, Hedberg kuvailee. 

Lue myös: Sami Hedberg kaipaa joskus entisen työnsä säännöllisyyttä - "Nyt sellaista ei ole"

Lue myös: Rakastunut Sami Hedberg ei piilottele tunteitaan: "Tuntuu, että kaikki asiat on mennyt kohdalleen"

Kilpailut

Uusimmat