Kuva: AOP

Krista Siegfridsin ja Mikko Silvennoisen viisuselostuksesta taas kohu - viiltelykommentille tyrmäys

18.05.2020 14:45 - Iiro Myllymäki

Kaksikko luotsasi Ylen euroviisuviikon ohjelmia, ja somessa kuohahti.

Eurovision laulukilpailu peruttiin tältä vuodelta. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Euroviisujen finaali olisi pitänyt järjestää Rotterdamissa viime lauantaina, mutta koronapandemia sotki suunnitelmat ja pakotti perumaan Euroviisut ensimmäistä kertaa kilpailun pitkän historian aikana.

Tästä huolimatta esimerkiksi Yleisradio lähetti paljon euroviisuaiheista ohjelmaa viisuviikon kunniaksi. Yle Olohuone -ohjelmassa kuultiin tämän vuoden kappaleita ja toiveklassikoita vuosien varrelta, ja mukana oli myös yllättäviä musiikkiesityksiä. Viisuviikko huipentui lauantain Eurovision: Europe Shine a Light -ohjelmaan, joka oli virallinen korvaava ohjelma peruuntuneen viisufinaalin tilalle.

Ylen lähetyksissä viisutunnelmaan johdattelivat monista viisuista tutut Krista Siegfrids, 34, ja Mikko Silvennoinen, 45. Kaikkien somekommentoijien mielestä kaksikko ei kuitenkaan suoriutunut tehtävästään hyvin. Esimerkiksi Jodelissa ja Facebookin euroviisuryhmässä pahastuttiin monesta kaksikon kommentista. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Siegfridsin viisukommentointi nostattaa äläkkää. Viime vuonna Tel Avivin Euroviisuja Silvennoisen kanssa kommentoidessaan nainen teki humoristisia heittoja joidenkin kilpailijoiden kustannuksella, ja moni piti näitä heittoja epäkunnioittavina. Siegfrids on myöhemmin selittänyt oman näkemyksensä siitä, miksi ihmiset pahastuivat.

Monet kirjoittivat lauantaina sosiaalisessa mediassa, että Siegfrids ja Silvennoinen käyttäytyivät vähättelevästi Suomen tämän vuoden euroviisuedustajaa Aksel Kankaanrantaa kohtaan. Kankaanranta oli vieraana useassa Yle Olohuone -viisulähetyksessä. Somessa ihmeteltiin, kun Siegfrids avoimesti toivoi Suomen lähettävän ensi vuonna jonkin menevän kappaleen Kankaanrannan ollessa studiovieraana. Aksel Kankaanrannan Looking Back -kappale on tunteellinen balladi.

Joidenkin somekommentoijien mukaan Siegfrids ja Silvennoinen antoivat myös lähetyksissä liian paljon huomiota UMK:n ennakkosuosikille, toiseksi jääneelle Erika Vikmanille. Sekä Vikman että Kankaanranta olivat vieraina torstain lähetyksessä, missä käytiin läpi tämän vuoden kilpailukappaleita. Vikman pääsi lähetyksessä esittämään livenä Cicciolina-kappaleen, kun taas Looking Back -biisistä ei kuultu missään lähetyksessä varsinaista livenä esitettyä versiota, vaan ainoastaan ennalta nauhoitettu esiintymisvideo.

Aksel Kankaanranta itse kävi kommentoimassa Jodelissa aihetta ja vakuutti, ettei hänelle tullut paha mieli Siegfridsin ja Silvennoisen käytöksestä.

Viiltelykommentti nostettiin esiin

Kommentaattorit ilmaisivat moneen otteeseen suorasanaisesti pettymyksensä lauantain Europe Shine a Light -ohjelmasta, jonka tunnelmaa he kuvailivat synkäksi ja surulliseksi. Kun tuli vuoden 2018 viisuvoittaja Nettan vuoro esiintyä, Siegfrids ja Silvennoinen toivoivat naisen tuovan kaivattua piristystä lähetykseen.

- Mutta sekin varmaan siellä viiltelee itseään jollain Hello Kitty -saksilla. Mä en kestä, Silvennoinen totesi.

Tämä kommentti herätti runsaasti pahennusta sosiaalisessa mediassa. Muun muassa SDP:n eduskunta-avustaja Sofia Nevalaisen twiitti aiheesta keräsi runsaasti tykkäyksiä. Jos twiitti ei näy alla, klikkaa tästä.

Mikko Silvennoinen kävi vastaamassa tähän twiittiin ja pyysi kommenttiaan anteeksi. Jos miehen twiitti ei näy alla, näet sen myös täältä.

Lähetyksen aikana paheksuttiin myös Krista Siegfridsin reaktiota ruotsalaisen viisutähti Carolan videotervehdykseen. Carola kertoi saavansa voimaa uskonnosta ja luonnosta. Siegfrids päästi tässä vaiheessa suustaan raikuvan naurunremakan, jota Silvennoinen kommentoi saman tien.

- Krista tää menee ulos, Silvennoinen sanoi hieman epäuskoisen huvittuneen kuuloisena.

- Sori, Siegfrids vastasi ja kaksikko jatkoi nauramista.

Voice.fi ei tavoittanut Siegfridsiä ja Silvennoista kommentoimaan asiaa jutun julkaisuun mennessä.

Lue myös: Krista Siegfrids julkaisi suloisen kuvan miehensä kanssa - ja joutui selittämään tekemisiään

Lue myös: Aksel Kankaanrannalle ei annettu automaattista paikkaa ensi vuoden UMK:ssa - "Vuosi on pitkä aika"

Kilpailut

Uusimmat