Kuva: Fotolia

Tuntuuko nukahtaminen mahdottomuudelta? Tee 6 muutosta iltarutiineihisi

06.03.2017 21:15 - Senja Rapila

Muun muassa mielessä pyörivien ajatusten kirjoittaminen paperille vähentää nukahtamisaikaa.

Tekeekö iltaisin nukahtaminen vaikeaa? Pyöritkö useita tunteja illassa sängyssäsi epätoivoisena, haaveillen vain nukahtamisesta? Jos vastasit kyllä, kannattaa tutustua Elite Dailyn listaamiin vinkkeihin, joilla voit tehdä nukahtamisesta helpompaa.

Voit lukea vinkit alapuolelta.

1. Luovu puhelimesta

Tämä on ensimmäinen ja tärkein asia, mutta myöskin tämän sukupolven yksi suurimmista ongelmista. Puhelimesta luopuminen iltaisin on kuitenkin erittäin tärkeää nukahtamisen kannalta, sillä siitä heijastuva sinivalo estää melatoniinin tuotannon, joka puolestaan auttaa nukahtamaan.

2. Juo teetä

Kofeiiniton yrttitee on loistava vaihtoehto iltajuomaksi, sillä se rentouttaa. Kamomillatee on luonnollinen unilääke ja inkivääritee auttaa vatsaasi rauhoittumaan. Teen juominen voi myös auttaa iltanapostelun vähentämisessä, joka voi puolestaan tehdä sinusta levottoman nukkujan.

3. Kirjoita ajatuksesi paperille

Ota paperia ja kynä sänkysi viereen, sillä jokainen on herkimmillään juuri ennen nukkumaanmenoa. Tämän vuoksi ajatukset saattavat pitää monet meistä hereillä. Jotkut jopa murehtivat seuraavan päivän töistä, ja kun he yrittävät muistaa kaikki tekemättömät työt, unesta tulee levotonta.

Kirjoita siis kaikki ajatuksesi paperille, jolloin sinun ei tarvitse enää pohdiskella niitä päässäsi. Näin saat purettua ajatuksesi ja rentoutettua aivosi.

4. Osta laventelituotteita

Laventeli rauhoittaa kipeitä lihaksia ja helpottaa jännittyneisyyttä. Laita siis laventelikynttilöitä tuoksumaan, vaihda perus vartalovoide laventelivoiteeseen, käy kylvyssä ja terästä kylpyvesi laventeli-kylpysaippualla. Mahdollisuudet ovat rajattomat! Muiden etujensa lisäksi laventeli tuoksuu todella hyvältä.

5. Opettele yksinkertaisia joogaliikkeitä

Opettele helppoja ja yksinkertaisia joogaliikkeitä, joita voit harjoittaa ennen nukkumaanmenoa. Pidä huoli siitä, että keskityt lantioon ja selkään, joissa useilla ihmisillä on paljon jännittyneisyyttä päivän jäljiltä.

Vahvistava harjoitus hiljetää mielesi ja ajatuksesi, ja rentouttaa kaiken lisäksi lihaksiasi. Tämä puolestaan tekee sinusta uneliaan.

6. Sammuta valot

Mitä pimeämpää huoneessa on, sitä nopeammin nukahdat. Mikäli kesän saapuessa verhosi eivät peitä sisälle tulevaa aamu- tai ilta-aurinkoa, on aika käydä kaupoilla ja ostaa pimennysverho. Älä myöskään haksahda puhelimen selailuun tässäkään vaiheessa!

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Rentouta iltahetki - 15 tapaa, jotka auttavat nukahtamaan

Lue myös: Maailman rentouttavin kappale selvitettiin - auttaa nukahtamaan hetkessä

Lue myös: Kuinka paljon lapsensaanti vaikuttaa yöuniin? Rankat faktat selvitettiin

Kilpailut

Uusimmat