Kuva: AOP

Miljoonasade-yhtye on Heikki Salolle toinen perhe: "Tiedämme toisistamme enemmän kuin vaimot"

19.06.2017 10:15 - Anna Hopi

Legendaarinen yhtye julkaisi vastikään kaksi uutta singleä.

Muusikko Heikki Salo on kulkenut pitkään Miljoonasade-yhtyeen kanssa Suomen keikkalavoja. Bändi sai alkunsa vuonna 1986, kun Salo perusti yhtyeen kitaristi Matti Nurron kanssa. Salosta tehtailtiin bändin sanoittava laulaja.

Miehen mukaan bändi hitsautui varsinkin 90-luvulla yhteen niin, että kokoonpano tuntuu jäsenistä perheeltä.

- Meidän porukassa on jaettu kaikki salat, ja tunnemme toisemme todella hyvin. Ei ole asioita, joita emme toisistamme tietäisi. Niin paljon on koettu yhdessä. Varmasti tiedämme toisistamme enemmän kuin meidän vaimot, Salo sanoo.

Bändiltä julkaistiin äskettäin kaksi uutta singleä, jotka kantavat nimiä Tänään rakastan ja Tähän loppuu katuvalot.

- Tänään rakastan on kappale, joka perustuu ajatukselle, jonka sain kun luin taidemaalari René Magritten kirjeitä. Niissä hän sanoi, että ei enää maalaa, koska on niin rakastunut. Se ajatus jäi kytemään minulla. Mietin koko ajan biisejä tehdessäni, miten syvää se rakkaus on. Mietin, millainen rakkaus pitää olla, että voit hylätä rakkaimman asiasi maalaamisen takia, hän sanoo.

- Tähän loppuu katuvalot on tarina miehestä, joka pohtii, mitä pitäisi elämässään tehdä. Hän miettii, uskaltaisiko kohdata pimeyden elämässä. Mies seisoo tulevan naisensa talon edessä, heidän pitäisi lähteä seuraavana päivänä pois. Hän ei saa yöllä unta, ja menee naisen talon eteen pohtimaan elämäänsä, Salo kertoo.

- Minua kiinnostaa tekstintekijänä asiat, jotka on piilossa olevia asioita. Jokuhan voi elää vaikka koko elämänsä siten, että rakastaa viereisen talon asukkia, eikä saa sitä sanotuksi. Ja se kuitenkin vaikuttaa heidän elämäänsä.

(kuva: AOP)

Tulossa elämänkerta

Nyt bändi elää Salon mukaan aktiivista ja hauskaa vaihetta. He tekevät biisejä ja valmistelevat tulevaa albumia syksylle 2018. Lisäksi on vielä solistin omatkin sooloilut.

- Kirjoitan Mikkelin teatterille kesänäytelmän, jonka nimeksi tulee 506 ikkunaa. Siihen tulee mukaan Miljoonasateen vanhoja biisejä. Se esitetään vuoden päästä, mies kertaa.

Tekemistä riittää. Salosta tehdään kirjaa, joka kertoo hänen elämästään. Mies sanoo myös perustaneensa Kangasalan mökilleen viinitilan, ja aikoo lähteä pian Viroon hakemaan taimia.

"Tarvitsen myös yksinoloa"

Hän muistuttaa tarvitsevansa yksinolon hetkiä, jotta pääsisi kirjoittamaan ja vain olemaan itsekseen. Aina ihmisten seuraa ei kaipaa.

- Kuulun niihin ihmisiin, joiden on suorastaan pakko tehdä elämässä monenlaisia asioita, tai muuten alkaa ahdistaa. On ihanaa istua viikolla kotona kirjoittamassa, ja lähteä sitten jo viikonloppuna keikoille, sanoo Heikki Salo.

- Keikkojen jälkeen on taas olo, ettei tee mieli nähdä ihmisiä vähään aikaan, kun on saanut sen sosiaalisuusannoksen. Se on sitä epäsosiaalisuuden ja sosiaalisuuden tasapainottamista.

Lue myös: Miljoonasateen keulakuva Olli Heikkisen uusista kuvioista: "Luomme uutta musahistoriaa tutkittavaksi"

Kilpailut

Uusimmat