Kuva: Yle / Mona Salminen

Blind Channel antaa kyytiä suomalaisten euroviisuasenteelle: "Tosi paska mentaliteetti"

10.05.2021 16:15 - Iiro Myllymäki

Blind Channel alkoi saada huolestuneita viestejä, kun Italian euroviisubiisi julkistettiin. Yhtyettä itseään ei harmita, että kilpailussa on mukana toinenkin rockbändi, päinvastoin.

Suomen euroviisuedustaja Blind Channel matkaa tänään maanantaina Alankomaihin kisapaikalle Rotterdamiin. Yhtye esittää Dark Side -kappaleensa Euroviisujen toisessa semifinaalissa torstaina 20. toukokuuta.

Blind Channel erottuu 39 maan kilpailijakatraasta monin tavoin. Mukana ei juuri ole bändejä, ja Blind Channelin edustama musiikkityyli poikkeaa merkittävästi Euroviisujen popimmasta yleislinjasta. Blind Channel on kerännyt erityisen paljon vertailuja Linkin Parkiin, jonka bändi onkin maininnut yhdeksi suurista innoittajistaan.

Blind Channelin lisäksi tämän vuoden Euroviisuissa nähdään tosin toinenkin rockbändi. Italiaa edustava Måneskin luottaa sähkökitaravalleihin, vaikka Zitti E Buoni -kappale onkin hyvin erityylistä rockia kuin Blind Channelin kappale. Måneskinin katsotaan kurottavan enemmän vaihtoehtorockin ja glam rockin suuntaan, mutta viisuympäristössä kahta rockbändiä kuitenkin verrataan helposti keskenään.

Blind Channelin laulajat Niko Vilhelm ja Joel Hokka sanovat Voice.fi:lle, että he alkoivat saada monia huolestuneita viestejä sen jälkeen, kun Italian edustaja selvisi. Monet viestejä lähettäneet pelkäsivät, että Blind Channelille on saatu paha vastus eikä bändi enää erotu niin selvästi kilpailussa. Blind Channel näki kuitenkin asian toisella tavalla.

- Kaikki ajattelivat, että menisimme ihan paniikkiin. Me katsoimme vain, että vittu miten siistiä, että tuolla on toinenkin rockbändi. Katsoimme, että vitsi miten siisti porukka ja siisti biisi, Niko sanoo.

Blind Channelin tavoite on saada tuotua rock takaisin mainstreamiin, ja Nikon mukaan yhtyettä vain innostaa se, että rockmusiikki saa enemmän jalansijaa Euroviisuissa. Måneskin on Italiassa suosittu yhtye, joka tuli tunnetuksi vuoden 2017 X Factor -kilpailusta, missä yhtye sijoittui toiseksi.

"Suomalaisilla järkyttävä mailanpuristus"

Joel Hokalla on teoria siitä, minkä takia suomalaiset huolestuivat Italian bändin astuvan Blind Channelin varpaille.

- Suomalaisilla on aivan järkyttävä mailanpuristus ja maailman huonoin kisaitsetunto. Suomalaisille on herkkä kohta se, kun me aina floppaamme Euroviisuissa, Joel sanoo.

Joelin mielestä suomalaisten pitäisi lakata suhtautumasta Euroviisuihin niin voittohakuisesti.

- Mielestäni suomalaisilla on tosi paska mentaliteetti Euroviisuihin liittyen. Sitä pitäisi vähän himmata. Onko se muka paska juttu, että siellä on toinen rokkibändi meidän lisäksemme? Onko Suomen pakko voittaa? Ei ole.

Niko ja Joel ovat kertoneet Voice.fi:lle, että heille sijoitus ei ole merkityksellinen asia Euroviisuissa. Heidän ykköstavoitteenaan on edistää omaa kansainvälistä uraansa ja hankkia näkyvyyttä omalle jutulleen Euroviisuista. Joel toivoo, että suomalaiset voivat olla ylpeitä Blind Channelista oli sijoitus sitten mikä hyvänsä.

- Eikö olekin aika siistiä, että Suomesta tulee bändi, joka on kansainvälisesti vitun kiinnostava ja pystyy herättämään kiinnostusta Euroviisuissa ja ehkä jopa breikkaamaan sen jälkeen? Eikö se ole voitto suomalaiselle kulttuurille? Joel sanoo.

Blind Channel pääsee ottamaan ensimmäisen tuntumansa euroviisulavalle tiistaina iltapäivällä, kun heillä on ensimmäiset harjoitukset Rotterdamissa. Vedonlyöjät uskovat Suomen finaaliin menemiseen, joten jos ennakko-odotukset pitävät paikkansa, Blind Channel esiintyy euroviisufinaalissa lauantaina 22. toukokuuta.

Lue myös: Blind Channelille euroviisumenestys on yhdentekevää: "Ihan v*tun sama, mikä sijoitus tulee"

Lue myös: Voiko Blind Channel voittaa Euroviisut, Mr. Lordi? Hirviöltä tyhjentävä vastaus

Kilpailut

Uusimmat