Kuva: Fotolia

Heräätkö keskellä yötä? Helpot kikat auttavat saamaan uudestaan unen päästä kiinni

01.09.2016 21:15 - Emma Ylistalo

Tärkeintä on saada ajatukset pois stressaavista ja valvottavista ajatuksista.

Toisille nukahtaminen on helppoa, mutta se, että nukkuisi yhtäjaksoisesti aamuun asti, ei välttämättä ole. Lua alta kikat, joiden avulla saat uudestaan unen päästä kiinni herättyäsi.

1. Kirjoita ajatuksesi ylös

Saatat herätä käymään vessassa, mutta kun yrität saada uudestaan unen päästä kiinni, alatkin miettiä kaikkea, mitä sinun on saatava aikaiseksi seuraavana päivänä. Pidä muistivihkoa sänkysi lähellä ja seuraavan kerran kun tämä tapahtuu, ota muutama minuutti kirjoittaaksesi ajatuksesi ylös.

2. Kuuntele äänikirjaa

Pysy kuitenkin mielellään sellaisessa, jonka olet lukenut aikaisemmin. Tarvitset nimittäin jotain, joka vie ajatuksesi muualle, mutta ei ole liian kiinnostavaa.

3. Laita lämmitystä pienemmälle

Pidä huoli, että makuuhuoneen lämpötila on 18-20 astetta. Se on paras lämpötila nukahtamiseen ja myös siihen, että pysyt unessa.

4. Laske hengityksiäsi

Lampaiden laskemisen sijaan laskekin hengityksiäsi. Laske kolmeen aina kun vedät henkeä sisään ja ulos.

5. Kuvittele lapsuuden kotisi

Kuvittele jokainen pienikin yksityiskohta lapsuudenkodissasi. Ajattele niin tapettia olohuoneessa kuin seinällä roikkuvia kuvia, kaikkia yksi kerrallaan. Kun et mieti päivän stressinaiheita, saat helpommin unen päästä kiinni.

6. Älä katso kelloa

Aseta herätyskellosi tai puhelimesi niin, että et näe ajan kulumista. Se saa ainoastaan sinut stressaamaan entistä enemmän siitä, ettet ole saanut vielä unen päästä kiinni.

7. Kosteuta kasvosi

Jos heräät hikisenä, kasvojen viilentäminen voi auttaa mukavamman olon saavuttamisessa. Pidä pulloa kasvosuihketta sänkysi vieressä ja suihki sitä kasvoihisi. Viilennyttyäsi saat myös helpommin uudestaan unen päästä kiinni.

8. Laita laventeliöljyä tyynyysi

Tutkimusten mukaan kasvien tuoksut hidastavat sydämen sykettä ja saavat sinut rentoutuneeseen tilaan.

9. Laita tyyny polviesi alle

Tämä auttaa helpottamaan painetta alaselässä ja rentouttaa lihaksiasi, jolloin voit saada unen päästä kiinni helpommin.

10. Nouse istumaan

Jos olet ollut hereillä pitkään, nouse ylös ja istu läheiselle tuolille. Joskus pieni muutos ympäristössä voi olla juuri se, mitä tarvitset rentoutuaksesi uudestaan. Saman tien kun tunnet itsesi uudestaan väsyneeksi, kömmi takaisin sänkyyn.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Heräätkö aina samaan aikaan yöstä? Lue, mitä kyseinen kellonaika kertoo terveydestäsi

Kilpailut

Uusimmat