Kuva: Fotolia

Haaveissa pudottaa muutama kilo ennen pikkujouluja? Personal trainerin ohjeilla onnistut

04.12.2016 08:15 - Karoliina Kotala

Pikkujoulukautena monen haaveissa on nipistää muutama kilo tai mahtua viime vuotiseen pikkujoulumekkoon. Ei hätää, vaikka aikaa olisi vain parisen viikkoa, sillä oikeilla ohjeilla ehdit vielä.

Do it Right! -yrityksestä tuttu personal trainer Tanja Hinkkanen kertoo, että oikealla ruokavaliolla ja liikunnalla muutaman ekstrakilon voi saada nopeastikin karisemaan. 

- Missään nimessä millekään nälkäkuurille ei silti saa alkaa. Jos ravinnon määrän vetää liian ala, menee aineenvaihdunta aivan jumiin ja se vain hidastaa laihtumista, Hinkkanen painottaa. 

Mitä siis kannattaa muistaa ruokavaliossa? 

- Karsi kokonaan pois kaikki sokeri sekä nopeat hiilihydraattipommit. Syö laadukasta, puhdasta ravintoa ja katso, että joka aterialla on tarpeeksi proteiinia sekä hyviä rasvoja. Pidä myös ruokavaliossa hyvät hiilihydraatit, niitä ei kannata karsia kokonaan pois. Muista syödä myös säännöllisesti. Lisäksi nauti tarpeeksi vettä sekä kupponen tai pari vihreää teetä päivän aikana. 

Entä liikunta? 

- Jos tavoite on polttaa rasvaa, niin kovatehoiset intervallitreenit ovat siihen parhaita painoharjoittelun ohella. Muista kuitenkin treenata vain oman jaksamisen rajoissa ja levätä tarpeeksi. 

Muista myös: 

- Myös stressin määrällä ja unen määrällä on yllättävän suuri merkitys laihtumiseen. Muista siis ottaa itsellesi rauhoittumisen ja hyvän olon hetkiä päivällä ja tarpeeksi hyvälaatuista unta yöllä 

Lue myös: Personal trainer paljastaa: 5 ohjetta, joilla todella onnistut laihduttamisessa

Kilpailut

Uusimmat