Kuva: Fotolia

Nyt se on todistettu: Kuuma kylpy käy urheilusta!

29.03.2017 08:45 - Senja Rapila

Lisäksi kuuma kylpy voi ehkäistä yliopiston tutkijan mukaan kakkostyypin diabetesta.

Jos et ole aktiivisen urheilun ystävä, voi tämä olla sinulle hyvä uutinen: tutkijat ovat nimittäin sitä mieltä, että kylpeminen voi kuluttaa samalla tavalla kaloreita kuin juokseminen.

Steve Faulkner Loughboroughin yliopistosta on kertonut The Conversationille, että kylpemisellä voi olla samanlaisia vaikutuksia kuin kuntoilulla, ja lisäksi se voi auttaa ennaltaehkäisemään kakkostyypin diabetestä.

Vaikka kuuma kylpy on ollut aikojen alusta asti keino rentoutumiseen, nyt vasta tutkijat ovat huomanneet, kuinka "passiivinen lämmitys"  voi parantaa terveyttä.

Miten tutkittiin?

Tutkijat seurasivat tutkimuksessaan kuuman kylvyn vaikutusta verensokerin hallintaan ja siihen, kuinka monta kaloria se poltti.

Tutkimuksessa oli mukana 14 henkilöä, joista kukin nautti tunnin kylvystä 40 asteisessa vedessä. Samat henkilöt kävivät tunnin pituisella pyörälenkillä. Vaikka pyörälenkki kulutti enemmän kaloreita, tutkimuksessa huomattiin, että kuuma kylpy kulutti yhtä paljon kaloreita kuin 30 minuutin kävelylenkki.

Joten jos haluat urheilla, voit suunnata seuraavan kerran vaikka kylpylän lämpimään altaaseen tunniksi.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Huvittaisiko treenin sijaan jäädä sohvalle makaamaan? 10 merkkiä, joista tiedät, että se on juuri oikea ratkaisu!

Lue myös: Heräätkö vessahätään keskellä yötä? Tutkijoiden mukaan syy on ruokavaliossasi

Lue myös: Kesäkuntoon helposti ilman hikiliikuntaa - 5 keinoa

Kilpailut

Uusimmat