Kuva: Fotolia

Kauanko lankkuasennossa pitää pysyä, jotta tuloksia alkaa näkyä? Vastaus yllättää

20.09.2017 14:45 - Karoliina Kotala

Lankku on lähes jokaiselle tuttu treeniliike, joka on monipuolisuutensa vuoksi sekä suosittu että tehokas.

Lankku-liike kuuluu monen treenaajan ohjelmaan ja kyseinen liike onkin mainio jo siitäkin syystä, että siitä löytyy monenlaista variaatiota eri tasoisille treenaajille sekä harjoitus on helppo tehdä lähes missä vaan. Lankku on myös tehokas liike, koska se aktivoi paitsi keskivartalon lihaksia, niin myös käsiä ja jalkoja.

Mutta kauanko lankku-asennossa tulisi pysyä kerrallaan?

Asiantuntija Albert Mathenyn mukaan lankku-asennossa suositellaan pysymään kerrallaan 10 sekunnista minuuttiin, mutta huomio tulisi olla ennen kaikkea siinä, että asento pysyy oikeaoppisena. Jos et jaksa pitää vartaloa tiukkana ja takapuoli alkaa laskea maata kohden, ei liikkeestä ole juurikaan hyötyä.

Niille, jotka eivät jaksa pysyä asennossa minuuttia, on luvassa kuitenkin hyviä uutisia. Tehokkaan hyödyn lankusta saa nimittäin irti jo 10 sekunnin treeneillä. Pysy siis lankkuasennossa 10 sekunnin ajan ja pidä 10 sekunnin tauko. Toista harjoitus kuusi kertaa. Kovempikuntoiset voivat tehdä kolme kertaa 60 sekunnin sarjat tai ainakin tavoitella niihin.

Jos minuuttikin lankku-asennossa tuntuu helpolta, voit lisätä tehoja keskittymällä entistäkin enemmän aktivoimaan vatsalihaksiasi ja pakaroitasi. Lankusta löytyy myös monenlaista variaatiota, jotka tehostavat liikettä.

(kuva: Fotolia)

Lue myös: Tutkijat varoittavat: Älä jää lankku-asentoon yli 10 sekunniksi!

Lue myös: Treeniliike, jonka avulla saat teräksiset vatsalihakset - onnistuu lähes missä vain

Lähde: Women’s Health Magazine

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat