Kuva: Shutterstock

Tiedätkö milloin keho ja mieli todella kaipaavat lepoa? 5 vartalosi antamaa hälytysmerkkiä

02.06.2019 12:15 - Emmi Moilanen

Yksi suurimmista varoitusmerkeistä on se, että et enää jaksa innostua rakastamistasi asioista samalla tavalla kuin aikaisemmin.

Jokainen meistä kokee kiirettä, stressiä ja väsymystä aika ajoin elämässään. Tällaisien kuormituksen ei kuitenkaan tulisi jatkua liian pitkään, sillä pitkittyneen väsymyksen vaarana on esimerkiksi työuupumus.

Healthline-terveyssivusto kokosi yhteen kehon antamia hälytysmerkkejä, jotka kielivät siitä, että nyt on aika hidastaa ja ottaa aikaa pelkästään omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.

Milloin mieli ja keho kaipaavat lepoa?

1. Mikään ei kuulosta enää mielestäsi hauskalta, etkä jaksa innostua asioista, jotka aiemmin ovat saaneet sinut hyvälle tuulelle.

2. Huomaat, että haluat napostella jatkuvasti jotain ja erityisesti sokerihammasta kolottaa. Voimakas stressi saattaa altistaa tunnesyömiselle.

3. Pienetkin vastoinkäymiset alkavat tuntua suurilta ja ylitsepääsemättömiltä, etkä oikein enää tiedä, kuinka sinun tulisi ratkaista ne.

4. Olet alkanut tiuskia ja kiukutella läheisillesi ilman syytä. Huomaat, että kiireinen elämänvaihe on alkanut kiristää myös hermojasi.

5. Et jaksa enää kohdata päivittäisiä velvollisuuksia samalla tarmolla kuin aiemmin, vaan tunnet halua piiloutua peiton alle kotiisi.

Olemme uutisoineet aiemmin ruoka-aineista, joita kannattaa lisätä ruokavalioon silloin, kun olo tuntuu ahdistuneelta ja stressaantuneelta.

Myös säännöllisen venyttelyn on todettu virkistävän oloa ja olevan erinomaisena apuna myös stressin lievityksessä. Pääset lukemaan lisää kehonhuollon hyödyistä tästä.

Lue myös: Milloin stressi on vaarassa muuttua ahdistuneisuudeksi? Tunnista vakavat hälytysmerkit

Lue myös: Uupumus, kuiva iho ja hiustenlähtö – Merkit, jotka kielivät hidastuneesta aineenvaihdunnasta

Lue myös: Hätistä stressi 10 minuutissa - asiantuntijalla yllättävä vinkki

Lähde: Healthline

Kilpailut

Uusimmat