Kuva: Shutterstock

Onko kroppa kipeä tai rasittunut? 4 tehokasta liikettä, jotka kannattaa opetella

17.08.2019 21:15 - Karoliina Kotala

Enemmän ja kovempaa ei aina ole parempi. Toisinaan keho nauttii rauhallisesta huollosta.

Jos keho on rasittunut tai kipeä, kannattaa rasittavasta treenistä pitää taukoa. Sen sijaan rauhallinen ja elvyttävä kehonhuolto voi tehdä ihmeitä rasittuneelle keholle ja kipeille lihaksille. Alla neljä liikettä, jotka tekevät ihmeitä:

Hengitä

Istu ryhdikkäästi tuolille ja aseta kädet pallean kohdalle. Hengitä syvään nenän kautta ja puhalla ilma ylös rauhallisesti ja pitkään. Katso, kuinka kätesi kohoavat ja laskevat hengityksen tahdissa ja annan ilman kulkea alas vatsaan asti. Hengitä näin muutaman kerran ja vaihda käsien paikkaa kylkiin. Hengittäessä syvään, anna ilman mennä syvälle kylkiin ja leventää selkää ja kylkiä. Toista harjoitusta kerrallaan parin minuutin ajan, muutaman kertaa päivässä.

Skannaa keho

Käytä 20 sekuntia kehon läpi käymiseen ja tarkista kohdat, jotka tuntuvat kipeiltä, jännittyneiltä tai rasittuneilta. Istu tuolilla silmät kiinni ja käy keho läpi kohta kohdalta. Kun löydät kohdan, joka on rasittunut, kuvittele sen olevan painava, pehmeä tai sulava. Tunne kehon paino ja anna kehon nojata kunnolla tuolin selkänojaan ja istuimeen. Tunne, kuinka kätesi ovat painavat ja niskasi pehmeä. Toista harjoitus päivän aikana useamman kerran, kun tunnet kipeyttä ja rasitusta.

Olkapääharjoitus

Lievitä jännitystä kehossa istumalla tuolilla. Liikuta olkapäitäsi ikään kuin piirtäisit olkapäilläsi laatikon muotoa. Liikuta ensin olkapäitä eteen, sitten ylös, taakse ja takaisin alas. Toista harjoitus viisi kertaa, muista pitää selkä suorana ja pitkänä.

Kahdeksikko

Tämä harjoitus on hyvä, jos tunnet kipeyttä ja rasitusta hartioissa ja niskassa. Kuvittele, että silmiesi edessä on kahdeksikko kyljellään. Piirrä nenälläsi makuullaan olevaa kahdeksikkoa, vaihda välillä suuntaa.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: Tiedätkö milloin keho ja mieli todella kaipaavat lepoa? 5 vartalosi antamaa hälytysmerkkiä

Kilpailut

Uusimmat