Kuva: Fotolia

Haluatko saavuttaa treenitavoitteesi? 5 tapaa varmistaa kehitys

29.07.2016 17:15 - Tiina Svensk

Jos haluat nähdä kehitystä, sinun on oltava valmis muuttamaan liikuntarutiinejasi.

Jos haaveilet pudottavasi painoa tai kasvattavasi lihasmassaa, on avoin unelman saavuttamiseen tavoitteiden asettamisessa, neuvoo SELF. Omia treenitavoitteita listatessa kannattaa kuitenkin muistaa tietyt perusperiaatteet, jotka takaavat onnistumisen:

1. Tarkkuus

Kun aseitat itsellesi tavoitteen, ole mahdollisimman tarkka. Kun osaat kuvailla tarkasti sen, mitä haluat tavoittaa, osaat myös lähdeä toimimaan täysin oikeanlaisella suunnitelmalla: voit esimerkiksi laskea tarkemmin tarvitsemasi energian määrän ja suunnitelma ohjelman, joka tukee harjoitteluasi täysin.

2. Mitattavuus

Varmista, että tavoitteesi on mitattavissa. Haluatko laskea senttejä tai pudotettuja kiloja? Vai haluatko nostaa vaikkapa ennätystoistojasi tai painomäärää, jolla harjoittelet? Tee itsellesi aloitustestit, joiden avulla voit mitata edistymistäsi.

3. Realistinen

Vaikka suuren kokonaisuuden hahmottaminen itselleen on tärkeää, kannattaa muistaa että treenitavoitteiden parissa on hyvä olla realistinen. Mieti aikaa, jonka sisällä aiot tavoitteen saavuttaa ja pohdi, kuinka paljon ehdit panostaa tavoitteen eteen. 

Muista, että vaikka tavoitteesi ei olisikaan mittava, se on silti tärkeä. Voit myös jatkaa tavoitteestasi eteenpäin kohti suurempaa, pidemmän aikavälin unelmaasi.

4. Motivoiva

Tavoitteen on oltava motivoiva, jotta saat todella itsesi tekemään töitä. Kysy siis itseltäsi, miksi haluat saavuttaa tavoitteesi? Motivoiko mielikuva sinua vai teetkö sen jonkin toisen vuoksi? Muista, että treenitavoitteiden on lisättävä sinun hyvinvointiasi, ei vähennettävä sitä. 

5. Ajassa mitattava

Aseta itsellesi aikaraja, johon mennessä tavoite täytyy olla saavutettuna. Sen avulla tiedät, kuinka paljon sinun on tehtävä töitä, ja millainen tavoite on realistista saavuttaa. Deadline myös motivoi sinua aloittamaan työnteon.

Lue myös: Kolumni: Oletko koskaan kysynyt itseltäsi, miksi oikeastaan treenaat?

Lue myös: Hoikistutko hikoilemalla? Lue, millainen treeni on tehokkain painonpudotukseen

Lue myös: Jännittääkö kuntosalilla treenaaminen? 5 askelta itsevarmempaan kuntoiluun

Lähde: SELF

Kilpailut

Uusimmat