Kuva: Fotolia

Älä vahingoita parisuhdettasi turhaan – 9 asiaa, joita ei koskaan tulisi sanoa kumppanilleen

12.07.2017 17:15 - Emmi Moilanen - Luettu 2 781 kertaa

Toisen taitojen ja haaveiden vähätteleminen, sekä entisiin seurustelukumppaneihin vertailu ovat asioita, joita parisuhteessa tulisi välttää.

Sanat voivat satuttaa syvältä, erityisesti silloin, kun ne tulevat rakastamansa henkilön suusta. On normaalia, että parisuhteen aikana koetaan myös välillä vaikeita aikoja, jolloin riitoja esiintyy useammin. Vaikka suhteen toinen osapuoli kuinka ärsyttäisi sinua erimielisyyksienne aikana, on tärkeää muistaa pitää riitatilanteet parisuhdettanne kehittävinä tekijöinä, eikä sortua turhaan syyttelyyn.

Popsugar listasi lauseet, joita ei tulisi sanoa kumppanilleen edes pahimman riidan aikana.

1. "Kaikki on sinun syytäsi"

Vierittämällä jatkuvasti syyn toisen niskoille, riitatilanteilla on tapana vain paisua suuremmiksi.

2. "Exäni teki tämän aina paremmin"

Vaikka kumppanisi käytös tuntuisi riidan hetkellä ylitsepääsemättömän ärsyttävältä, malta kuitenkin olla vertaamatta hänen käytöstään entiseesi. Näin vältätte turhien epävarmuuksien syntymistä välillenne.

3. "Tuo on tyhmin asia, jonka olen koskaan kuullut"

Vaikka rakkaasi suunnitelmat esimerkiksi tulevaisuuden suhteen kuulostaisivat mielestäsi epärealistisilta, tulisi asiasta kuitenkin huomauttaa lempeästi ja toisen tunteita säästäen.

4. "Haluaisin vain läimäyttää sinua"

Väkivalta ei ole ratkaisu ongelmiin, eikä sillä uhkaamista tulisi myöskään käyttää tapana ratkaista parisuhteen ongelmia.

5. "Et osaa tehdä mitään oikein"

Tämä lause on erityisen vaarallinen sen takia, että ajan saatossa kumppani voi alkaa itsekin uskoa olevansa toivoton tapaus. Välttäkää siis viimeiseen saakka toistenne kykyjen arvioimista negatiiviseen sävyyn ja säästytte todennäköisesti monilta itsetunto-ongelmilta.

6. "Mitä minä sanoin"

Vaikka riidellessä tuntuisi tyydyttävältä ajatukselta todistaa toiselle, kuinka sinä itse olit oikeassa ja hän väärässä, tämä toimintatapa ei kuitenkaan vie ratkaistavaa tilannetta eteenpäin.

7. "Jos rakastaisit minua enemmän, toimisit juuri niin kuin toivon"

Parisuhteelle haitallista on, jos toinen osapuolista jatkuvasti syyllistää kumppaniaan siitä, että hänen kokemansa rakkauden määrä ei ole riittävä. On väärin yrittää muuttaa toisen toimintaa heittäytymällä marttyyriksi.

8. "Älä pukeudu noin"

Toisen pukeutumistyyliä ei koskaan tulisi yrittää muuttaa väkisin. Kerro sen sijaan kumppanillesi, mistä hänen omistamistaan vaatekappaleista erityisesti pidät ja esitä kaino toive siitä, että näkisit kyseisiä vaatteita useammin hänen yllään.

9. "En ole kokonainen ilman sinua"

Tämä lause on pulmallinen sen takia, että esimerkiksi pitkässä parisuhteessa kyseinen kommentti on myös suuri kehu. Erityisesti suhteen alkuvaiheessa on kuitenkin tärkeää muistaa, että ei ripusta omaa elämäänsä liikaa toisen ihmisen varaan. Suhde voi hyvin silloin, kun molemmilla on myös omat menot ja ystävät, eikä kumpikaan ole totaalisen riippuvainen kumppanistaan.

Lue myös: Seksielämä voi kertoa parisuhteen piilevistä ongelmista – paljastavat merkit listattiin

Lue myös: Tutkijat selvittivät varman keinon saada parisuhde vahvemmaksi

Lue myös: 6 hyvää syytä seurustella koiranomistajan kanssa

Lähde: Popsugar

Kuuntele Iskelmää puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat