Kuva: Shutterstock

Alkoiko paras ystäväsi seurustella ja tunnet olosi ulkopuoliseksi? Vinkit, joilla kerrot tunteistasi

10.06.2018 13:15 - Senja Rapila

Kuten parisuhteessakin, niin ystävyydessäkin tärkeintä on olla suora tunteistaan.

Kun hyvä ystäväsi löytää itselleen vihdoin ihanan kumppanin, voi hänen aikataulunsa näyttää tulevaisuudessa täysin erilaiselta kuin aiemmin. Ehkä hän unohtaa laittaa sinulle viestiä, kysellä kuulumisiasi tai et näe häntä enää koskaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ystäväsi ei enää rakasta sinua kuin ennen.

Elite Daily -julkaisu onkin listannut keinot, joilla voit kertoa parisuhteeseen uppoutuneelle ystävällesi kaipaavasi häntä elämääsi. Voit lukea vinkit alapuolelta.

Ole rehellinen tunteistasi

Kuten parisuhteessakin, niin ystävyydessäkin tärkeintä on olla suora tunteistaan. Vaikka olisit kuinka läheinen ystäviesi kanssa, eivät he siltikään osaa lukea ajatuksiasi. Pyydä ystävääsi lounaalle tai järjestä aikaa, että voitte puhua esimerkiksi puhelimen välityksellä.

Mainitse, ettet ole nähnyt häntä hetkeen ja että kaipaat sitä, miten asiat olivat aiemmin. Tämä on helppo, ei-uhkaava tapa esitellä aihe ystävällesi. Todellinen ystävä tajuaa jutun jujun ja todennäköisesti lähtee miettimään välittömästi ratkaisua ongelmaan.

Yritä nähdä asiat hänen näkökulmastaan

Keskustelu ei ole kuitenkaan pelkästään yksipuolinen, missä käsitellään pelkästään sinun tunteitasi. On tärkeää kuunnella myös se, mitä ystäväsi sanoo sinulle. Ystäväsi voi olla sitä mieltä, että suhteen alkuvaiheessa hänen täytyy omistaa suuri osa ajastaan parisuhteelle, jotta se kukkii. Hän vasta tutustuu kumppaniinsa ja haluaa tietää, onko jutussa potentiaalia.

Anna ystävällesi aikaa, äläkä reagoi impulsiivisesti siihen, ettei hän vietä enää yhtä paljon aikaa sinun kanssasi. Yritä olla kunnioittava ja nähdä positiiviset asiat, mitä hänen elämässään tapahtuu.

Ole avoin kompromisseille

Kiinnitä huomiota siihen, miten ystäväsi parisuhde vaikuttaa teidän keskenäiseen ystävyyssuhteeseene. Jos sinusta tuntuu siltä, että heidän suhteensa kuherruskuukausi on päättynyt aikoja sitten ja ystäväsi silti välttelee sinua, on aika puhua asiasta hänen kanssaan.

Voitte sopia tapaamisen, missä kerrot hänelle hänen epämiellyttävistä tavoistaan: suunnitelmien perumisesta viime hetkellä tai tekstiviesteihin vastaamatta jättämisestä. Jos aiot pelastaa ystävyyssuhteesi, kissa on pakko nostaa pöydälle.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Sinkkuelämän parhaat puolet listattiin yhteen – muista nämä, jos yksinäisyys alkaa vaivaamaan

Lue myös: 6 arkipäiväistä tapaa, jotka laskevat itsetuntoasi - oletko sortunut?

Kilpailut

Uusimmat