Kuva: Shutterstock

Monen inhokkiliike on tehokas treeni, kun otat näppärät vinkit haltuun

26.11.2022 20:15 - Minttu Tikkanen

Lankusta on olemassa variaatioita aloittelijalle sekä konkarille.

Lankku ei välttämättä ole monenkaan treenaajan ehdoton suosikki, mutta tehokkaasta liikkeestä saa kaikki hyödyt irti, kun siihen osaa suhtautua oikein.

Lankuttamaan ei suinkaan tarvitse heti lähteä useiden minuuttien ajaksi, vaan vain muutamasta sekunnista tai esimerkiksi kymmenen sekunnin sarjoista voi hyvin lähteä liikkeelle. Kun liike alkaa sujua, voi siirtyä puolen minuutin mittaisiin ja siitä pidempään kestäviin harjoitteisiin. Liikettä kannattaa varsinkin alkuun harjoitella useampikin kerta viikossa, jolloin se alkaa sujua ja muuttua rutiiniksi.

Siirrä huomio vatsasta muihinkin lihaksiin

Jotta lankussa viihtyy pidempään, on vartalo saatava tukevaan ja tasapainoiseen asentoon, jossa on helppo olla. Tähän auttaa se, ettei keskity pelkästään vatsalihaksiin, vaan huomioit myös, mitä teet muilla ruuminosillasi. Esimerkiksi reisi- ja pakaralihaksia kannattaa puristaa napakasti yhteen, jotta myös alavartalo pysyy tasapainossa.

Myös käsien asentoon kannattaa keskittyä. Joku voi saada apua esimerkiksi mielikuvaharjoittelusta, jossa kuvittelee kämmenillä työntävänsä lattiapintaa kauemmas itsestään. 

Varioi oman tasosi mukaan

Lankusta on olemassa myös useampia variaatioita lankuttajan oman tason ja kunnon mukaan. Jos käsivarsien ja suorien jalkojen varassa ei vielä jaksa olla, voi polvet esimerkiksi laskea maahan, mutta pitää edelleen sääret ilmassa, jolloin liike keventyy hieman.

Vaihtoehtoisesti suorien käsien varasta voi laskeutua vain kyynärpäiden varaan, jos se helpottaa asentoa. Näistä helpommista asennoista kannattaa aloittaa, ja niiden sujuessa siirtyä kohti haastavampaa.

Lue myös: Trendilaji, jota tuntuvat harrastavan nyt kaikki - hiki virtaa ja useat lihakset saavat treeniä

Lue myös: "Hämähäkkimiespunnerrus" nostaa treenisi aivan uudelle tasolle

Lue myös: Trendiksi noussut laji näyttää kepeältä ja hauskalta, mutta kehittää uskomattoman monia lihaksia

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat